2021-06-29 08:41:58
Φωτογραφία για Διακόσμηση εσωτερικού χώρου με Βιτρώ κατασκευές
Μια από τις παλαιότερες και πιο εντυπωσιακές τέχνες επεξεργασίας γυαλιού, το Βιτρώ έχει προσφέρει αριστουργήματα στην ιστορία της παγκόσμιας τέχνης.

Στην πορεία των χρόνων η καθιέρωση των Βιτρώ αντικειμένων στην διαμόρφωση - διακόσμηση ιδιωτικών εσωτερικών χώρων και όχι μόνο εκκλησιών, κτιρίων δημόσιας χρήσης κλπ. έχει ελαφρά διαφοροποιήσει και απλουστεύσει τις επιμέρους τεχνικές κατασκευής τους, αφού Βιτρώ μπορούν πλέον να δημιουργηθούν και με την χρήση χαλκοταινίας αντί του μόλυβδου που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή διαδικασία, όπως και μόνο με χρωματιστά κρύσταλλα χωρίς απαραίτητα ζωγραφισμένα σχέδια πάνω σε αυτά. 

Θεωρητικά κάθε γυάλινη - κρυστάλλινη επιφάνεια μπορεί να αντικατασταθεί με μία Βιτρώ, με πιο συνήθεις εφαρμογές την χρήση τους σε πόρτες και παράθυρα, διακοσμήσεις οροφής αλλά και μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα.  

Το μέγεθος, η ποιότητα των κρυστάλλων και η πολυπλοκότητα του σχεδίου που σε ειδικές - κατά παραγγελία κατασκευές μπορεί να είναι όποιο εσείς επιθυμείτε, είναι τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν το κόστος μιας Βιτρώ κατασκευής, που ασφαλώς και δεν είναι ευκαταφρόνητο αφού δεν πρόκειται για ένα μαζικής παραγωγής αντικείμενο και το κάθε έργο είναι μοναδικό και ικανό να διαφοροποιήσει εντελώς την όψη ενός εσωτερικού χώρου, ειδικά αν πρόκειται για Βιτρώ που καλύπτει μεγάλων διαστάσεων επιφάνεια. 



Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου, πόρτες εσωτερικές αλλά και εισόδου που διαθέτουν κρυστάλλινα τμήματα, φεγγίτες, παράθυρα ιδιαίτερου σχήματος πχ καμπύλα ή αποτελούμενα από πολλά ξεχωριστά τζάμια, είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορούν να διακοσμηθούν με Βιτρώ κατασκευές και να προσδώσουν στον χώρο που βρίσκονται πραγματικά πολύ ιδιαίτερη αισθητική.  



Εξίσου εντυπωσιακές με τις μεγαλύτερου μεγέθους κατασκευές είναι και τα μικρότερα διακοσμητικά Βιτρώ αντικείμενα όπως διακοσμητικά τοίχου, καθρέφτες και βεβαίως φωτιστικά, στα οποία η διαφάνεια του γυαλιού σε συνδυασμό με θερμό φως τους δίνει μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση. 



Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή χρήση των Βιτρώ στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι τα κρεμαστά ή βιδωτά κρυστάλλινα πάνελ που μπορούν να τοποθετηθούν επιπρόσθετα σε παράθυρα και να τους δώσουν πολύ εντυπωσιακή όψη, ενώ και η χρήση Βιτρώ τζαμιών σε πορτάκια ντουλαπιών κουζίνας αλλάζει εντελώς την συνολική αισθητική του χώρου. 



Η πλήρης αξιοποίηση της αισθητικής των Βιτρώ είναι αλήθεια ότι μπορεί να επιτευχθεί κυρίως σε χώρους που ο αρχιτεκτονικός τους σχεδιασμός έχει προβλέψει την τοποθέτησή τους σε τμήματα οροφής, ως μέρος της τοιχοποιίας σε σημεία με εσωτερικές σκάλες κλπ

. και γενικά σε ψηλά σημεία που δέχονται έντονο φυσικό φως, η αντανάκλαση του οποίου πάνω στα χρωματιστά τζάμια είναι και αυτή που κυρίως αναδεικνύει όλες τις Βιτρώ επιφάνειες.   



Στην χώρα μας αρκετά εργαστήρια - καλλιτέχνες δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και κατασκευή Bιτρώ επιφανειών - αντικειμένων κατά παραγγελία, ενώ στην σχετική αγορά θα βρείτε και έτοιμα κομμάτια σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ. 



novaglass-eshop.gr

www.vitroanassa.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ