2021-07-02 22:44:26
Φωτογραφία για Επισημάνσεις και εγρήγορση για να μην χάσουμε ξανά το τρένο και όχι μόνο!!!
Λυπάμαι που μόλις εχθές επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη της Πτολεμαΐδας και ευρύτερα της Εορδαίας πάνε να χαθούν άπαξ δια παντός.

Αναφέρομαι στην υπόθεση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με την Θεσσαλονίκη, και την υπόθεση του βιομηχανικού πάρκου.

Από ασφαλείς πληροφορίες που έχω μέσα από τον ΟΣΕ μαθαίνω ότι καθημερινά «σπάνε τα τηλέφωνα» παράγοντες της Κοζάνης που ζητούν επίμονα να ενεργοποιηθεί η σιδηροδρομική σύνδεση της Κοζάνης με την Καλαμπάκα.

Τα τηλέφωνα γίνονται και σε κατώτερα αλλά και ανώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ σε βαθμό και πίεση που ξεπερνούν τα όρια.

Μάλιστα μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Κεφαλογιάννη στην Κοζάνη για την σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας με την Αλβανία, τα τηλέφωνα και προς τον υφυπουργό και προς τον ΟΣΕ από την μεριά της Κοζάνης έγιναν «καθημερινή υπόθεση».


Αντίθετα η μεριά της Πτολεμαΐδας εφησυχάζει με την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ.Κοτταρά και τις υποσχέσεις που πήρε για την διασύνδεση της πόλης με την πόλη του Αμυνταίου. Κανείς από την Πτολεμαΐδα δεν σηκώνει το τηλέφωνο να ενοχλήσει ή τον κ.Κοτταρά ή τους υπεύθυνους του για τις επεκτάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου, και την σύνδεση της Πτολεμαΐδας όχι μόνο με το Αμύνταιο αλλά και με την Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το άλλο ζήτημα που «έσκασε» και σύντομα θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση της Κοζάνης για την δημιουργία Βιομηχανικού Μουσείου στην περιοχή των Κοίλων (πιθανόν στην περιοχή του εκθεσιακού κέντρου). Μάλιστα είναι λένε κοινό μυστικό ότι ήδη έχει γίνει δεκτό το αίτημα και από τον ΟΣΕ για την διασύνδεση σιδηροδρομικά με τα Κοίλα, στο γενικό σχεδιασμό με την σύνδεση της Κοζάνης με την Καλαμπάκα.

Όπως αντιλαμβάνομαι και εσείς θα αντιλαμβάνεστε ότι η πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Απόστολου Αβδελλά της Ελληνικής Λύσης προς τον υπουργό εσωτερικών στις 24-06-2021 για δημιουργία Βιομηχανικού Μουσείου «Λιγνίτη – Ενέργειας στην περιοχή της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑλ, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία.

Το πιθανότερο είναι ότι από την στιγμή που θα υλοποιηθεί η πρόταση της Κοζάνης στα Κοίλα πρέπει να θεωρείται ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΒΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ή ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ όπως θέλουμε να το λέμε.

Δεν μπορεί π.χ. σύμφωνα με τις αρχές και τις κατευθύνσεις του κ. Μητσοτάκη να ενοποιεί ή να συγχωνεύει νοσοκομεία που βρίσκονται σε απόσταση κάτω των 30 χιλιομέτρων και να αφήνει να δημιουργούνται στην ίδια απόσταση δυο μουσεία ίδιου σκοπού.

Αγαπητέ Δήμαρχε και δημοτικό συμβούλιο, αλλά και φορείς της πόλης της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής, κινηθείτε πριν είναι πάλι αργά.

Δεν μπορεί να θεωρούμε επιτυχία την σιδηροδρομική σύνδεση με το Αμύνταιο, δηλαδή κάτι που είχαμε πριν 60 χρόνια!!!!

Επιτυχία είναι να πετύχουμε κάτι που θα έχουμε για τα επόμενα 60 χρόνια που θα δώσει προοπτική στον τόπο και ειδικά στην νέα γενιά.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 02-07-2021

Νικόλαος Χρ. Κωτίδης

(Ένας αθεράπευτος, ελεύθερος και αδέσμευτος ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας)

prlogos.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ