2021-07-15 13:35:11
Φωτογραφία για 3 Τεχνικές για πετυχημένες διακοσμήσεις σε κάθε χώρο του σπιτιού
Επαγγελματικά Διακοσμητικά ...μυστικά

Η "Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων", ανεξάρτητα από το γενικό ύφος και το στυλ ενός χώρου, που είναι καθαρά υποκειμενικές επιλογές ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα, δεν είναι παρά η αναζήτηση των υλικών, σχημάτων και χρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν τόσο στις επιφάνειες όσο και σε έπιπλα και επιμέρους αντικείμενα με τρόπο που σε κάθε σημείο του χώρου ο συνδυασμός τους να είναι οπτικά ισορροπημένος.

Το τελικό διακοσμητικό αποτέλεσμα λοιπόν σε "τέλεια" διακοσμημένα σπίτια, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος εκεί που ένα μεγάλο μέρος των επιλογών είναι και θέμα γούστου, που βλέπετε στο internet, περιοδικά, βιτρίνες ειδών σπιτιού κλπ. πολύ συχνά έχει απλώς βασιστεί σε γενικές διακοσμητικές τεχνικές και επιλογές, για την όψη των μεγάλων επιφανειών, που στην συνέχεια διευκολύνουν κατά πολύ το "δέσιμο" κυρίως των χρωμάτων με όλα τα υπόλοιπα επιμέρους στοιχεία-αντικείμενα ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα "ευέλικτες" σε μελλοντικές ανακαινίσεις - αλλαγές. 


Το ξύλο στις φυσικές του αποχρώσεις είναι από τα κατ΄εξοχήν υλικά που μπορούν πραγματικά να καθορίσουν το συνολικό διακοσμητικό αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε χώρο, ανεξάρτητα από το ύφος και το ειδικότερο διακοσμητικό στυλ, αφού με την ίδια ακριβώς επιτυχία μπορεί να "υποστηρίξει" από εντελώς κλασσικές έως εξ΄ολοκλήρου μοντέρνες διακοσμήσεις. 

Εκτός από τα κάθε τύπου ξύλινα έπιπλα σε φυσικές αποχρώσεις η χρήση του ξύλου σε σημεία όπως κουφώματα, εσωτερικές επενδύσεις οροφής-τοίχων και κυρίως στο δάπεδο, είναι από τα στοιχεία που προσθέτουν πολλούς διακοσμητικούς ...πόντους σε όποιο χώρο χρησιμοποιηθούν.

Η χρήση Laminate ή Βινυλικού δαπέδου που επικολλάται πάνω σε κάθε τύπο δαπέδου, είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να αλλάξετε εντελώς την συνολική αισθητική ενός χώρου.  



Η απόχρωση του δαπέδου, λόγω της μεγάλης επιφάνειάς του, είναι από τα πιο καθοριστικά στοιχεία για την συνολική εικόνα ενός δωματίου.

Η επιλογή της ψάθας με την μορφή χαλιού-μοκέτας ανάλογης υφής είναι μια εντελώς "ουδέτερη" επιλογή χρωματικά που δεν θα εμποδίσει τους συνδυασμούς αποχρώσεων που θέλετε να κάνετε σε όλα τα άλλα στοιχεία, ούτε και κάθε μελλοντική αλλαγή στις βασικές αποχρώσεις του χώρου και μπορεί να παραμείνει στο πάτωμα χειμώνα - καλοκαίρι. 



Ένα ψάθινο χαλί - μοκέτα είναι ταιριαστό όποιο και αν είναι το γενικό διακοσμητικό στυλ του δωματίου που θα το τοποθετήσετε, ενώ μερικά ακόμη ψάθινα αντικείμενα θα δημιουργήσουν ένα απόλυτα καλαίσθητο και "ζεστό" σύνολο, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ένα επίσης πολύ όμορφο στοιχείο στην απόχρωση της φυσικής ψάθας εκτός από χαλιά, καλάθια, κασπώ κλπ. είναι τα μπαμπού στόρια σκίασης που μπορούν αν θέλετε να συνδυαστούν και με κουρτίνα. 



Γενικά η χρήση χαλιού σε ουδέτερες "φυσικές" αποχρώσεις διευκολύνει κατά πολύ τους χρωματικούς συνδυασμούς σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης ενός χώρου, ειδικά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μεγάλο αριθμό αποχρώσεων. Για παράδειγμα ένα έντονα πολύχρωμο χαλί εξ΄αντικείμενου σας "κατευθύνει" για το ποια θα πρέπει να είναι κάποια από τα γενικά χρώματα του δωματίου, εκτός βεβαίως από τις περιπτώσεις Ethnic διακοσμήσεων που η πολυχρωμία, τα έντονα μοτίβα κλπ. αποτελούν βασικό τους στοιχείο. 



Εκτός από το δάπεδο οι τοίχοι όπως και τα μεγάλου μεγέθους έπιπλα αλλά και οι κουρτίνες, ειδικά αν ο χώρος διαθέτει μεγάλα παράθυρα, είναι διακοσμητικά στοιχεία εκτεταμένης  επιφάνειας και μοιραία η όψη και απόχρωσή τους καθορίζει το σύνολο και σε μεγάλο βαθμό δεσμεύει τις επιλογές για όλα τα υπόλοιπα μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία και αντικείμενα.

Γι΄ αυτό και η επιλογή επίσης ουδέτερων λευκών-μπεζ αποχρώσεων σε αυτά τα σημεία αυξάνει τις επιλογές σας σε όλα τα υπόλοιπα που μπορούν να είναι όσο έντονα χρωματικά επιθυμείτε.  



Ένα δωμάτιο με ξύλινο δάπεδο ή ουδέτερης απόχρωσης χαλί, έπιπλα σε φυσική απόχρωση ξύλου ή λευκά  και τοίχους σε λευκό-μπεζ, μπορείτε πραγματικά να το ...χρωματίσετε στη συνέχεια όσο έντονα θέλετε αποκλειστικά και μόνο με τα υφασμάτινα στοιχεία και τα μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα που θα προσθέσετε. 



Τα διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να προσθέσετε χρώμα και μάλιστα με τρόπο πολύ ευέλικτο σε κάθε μελλοντική αλλαγή, αν όλες οι υπόλοιπες μεγάλες επιφάνειες κινούνται σε ουδέτερες-φυσικές και ταιριαστές μεταξύ τους αποχρώσεις. 



Βεβαίως κανένας διακοσμητικός "κανόνας" δεν θα πρέπει να σας εμποδίσει από το βάψετε ένα μέρος των τοίχων σε όποια απόχρωση-εις εσείς θέλετε :) 

Όμως τα ίδια χρώματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαν βασικά του χώρου και 

σε κάποια άλλα επίσης μεγάλης επιφάνειας στοιχεία π.χ κάποια υφάσματα μεγάλων επίπλων, διαφορετικά μόνο με την χρήση μικρών αντικειμένων στο χρώμα του τοίχου το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι χρωματικά ισορροπημένο.  



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

www.elmueble.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ