2021-07-22 07:34:16
Φωτογραφία για Το Τσερνομπίλ συνδέθηκε ξανά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανικός Σιδηρόδρομος ολοκλήρωσε την ανακατασκευή της γραμμής μεταξύ των σταθμών Vilcha και Yaniv, η οποία συνδέει τη ζώνη αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο. Συνδέεται με μια εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου της Energoatom, ιδιοκτήτη πυρηνικών εγκαταστάσεων του κράτους, και θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ουκρανίας Σιδηροδρόμων Ivan Yuryk.

Της Esther Geerts

Ο σιδηρόδρομος στο Τσερνομπίλ δεν χρησιμοποιείται από την καταστροφή του 1986 στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ. Η ζώνη αποκλεισμού βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Κίεβο και τώρα επανασυνδέεται με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Πριν από πέντε μήνες, το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας μεταβίβασε περιουσία του σιδηροδρομικού τμήματος Vilcha - Yaniv στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της Energoatom. Πραγματοποίησαν αμέσως συνομιλίες με τους Ουκρανούς Σιδηρόδρομους, οι οποίοι χρησίμευαν ως εργολάβος για την τοποθέτηση της σιδηροδρομικής γραμμής.


Κατάφυτη με βλάστηση

Mykola Bozhko, Γενικός Διευθυντής του έργου Atom: «Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συλλογής και απομάκρυνσης των υπολειμμάτων φυτών και θάμνων από τους οποίους καθαρίστηκε η γραμμή». 

Στο εγγύς μέλλον, τα αναλωμένα πυρηνικά καύσιμα θα παραδοθούν μέσω του σιδηροδρόμου από τρεις πυρηνικούς σταθμούς: Rivne, Khmelnytsky και South-Ukrainian, οι οποίοι θα αποθηκευτούν εκεί για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Ένας μήνας εργασιών

Σύμφωνα με τον Ιβάν Γιούρικ, επικεφαλής των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων, όλα τα έργα ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. «Τον Ιούνιο, κερδίσαμε τον διαγωνισμό και υπογράψαμε συμφωνία με την Energoatom για την ανακατασκευή αυτού του ιστότοπου. Καταλάβαμε τη σημασία του έργου για τη χώρα, οπότε όλη η δουλειά έγινε σε χρόνο ρεκόρ - σε ένα μήνα ».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, συμμετείχαν 95 εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και τον απαραίτητο εξοπλισμό τροχιάς. Όλα τα έργα στον ιστότοπο εκτελέστηκαν σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφάλειας Ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια των εργασιών στη ζώνη αποκλεισμού και στη ζώνη άνευ όρων (υποχρεωτικής) επανεγκατάστασης, που εγκρίθηκε με εντολή του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας.

railfreight.com/railfreight/2021/07/21/chernobyl-connected-again-to-the-ukrainian-rail-network/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ