2021-07-27 17:18:27
Φωτογραφία για Σπάνια φωτογραφία του Οσίου Γέροντος Ιακώβου, του νέου ασκητού της νήσου Ευβοίας
Η φωτογραφία είναι στο προαύλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυιδ εκεί όπου τώρα έχει ανοικοδομηθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Δίπλα στον Όσιο Γέροντα είναι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμων. 

Ο Παντελεήμων Μπαρδάκος γεννήθηκε στην Ερμιόνη το 1920. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1943. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1945 και Πρεσβύτερος το 1950. Υπηρέτησε ως Καθηγητής, ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Ιερισσού και ως Εφημέριος στον Πειραιά και στην Αθήνα. Στις 15 Ιουλίου 1974 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας. Εκοιμήθη την 1 Ιουλίου 1995.

Στη φωτογραφία μεταξύ των πνευματικών τέκνων και αναστημάτων του Μακαριστού Μητροπολίτου είναι οι αδελφές Ευτυχία και Ελευθερία Κλειδωνιάρη και η μητέρα τους από τη Χαλκίδα. 

Διακρίνεται καθήμενος ο τότε μοναχός Ιλαρίων (κουρά του Οσίου) και σήμερα Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη Ψαχνών.


Ο Όσιος Ιάκωβος έχει προσφέρει βασιλικό στον επίσκοπο που κρατάει στο δεξί του χέρι κάτι που έκανε συχνά. Το ίδιο είχε κάνει και στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη σε επίσκεψη του στην Ιερά Μονή ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας και σε πολλούς κληρικούς και μοναχούς καθώς και σε μικρά παιδιά.

Έτσι είχε κάνει και στον αδελφό της Ιεράς Μονής πατέρα Συμεών και Προϊστάμενο της Πολιούχου μας, δίνοντας την ευχή:«να είναι ο δρόμος της ζωής σου στρωμένος με βασιλικό», όταν πολύ μικρό παιδάκι επισκέφθηκε την Μονή με τους γονείς του προκειμένου να βοηθήσουν στο μάζεμα του καρπού της ελιάς των κτημάτων της Μονής 

.Η Αγία ευχή του να μας συνοδεύει πάντοτε έτσι ώστε να πορευόμαστε στη ζωή μας έχοντας συνοδοιπόρο μας αυτόν τον στοργικό Όσιο της εποχής μας!

Πηγή: apantaortodoxias
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ