2021-08-11 19:15:08
Φωτογραφία για Μεγάλη η οικονομική χασούρα της Μπαρτσελόνα από τον Μέσι



Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήταν ένα από τα σύμβολα του καταλανικού συλλόγου και όλα αυτά τα χρόνια αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο της ομάδας και πλέον η απώλεια του είναι μεγάλη “πληγή” για τους Καταλανούς. Άλλωστε, ο σύλλογος παλεύει να φέρει τα οικονομικά του σε μια σειρά και αυτό το διαζύγιο θα φέρει περαιτέρω αναστάτωση.

 Η εταιρεία Brand Finance, η οποία ειδικεύεται στην εκτίμηση των συλλόγων μέσω της αξιολόγησης brand και συμβουλευτικής στρατηγικής δημοσίευσε έρευνα στην οποία φαίνεται η μεγάλη χασούρα της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, οι “μπλαουγκράνα” πρόκειται να γνωρίσουν σημαντική πτώση στα έσοδά τους από κάθε χρήση και προβολή του ονόματος του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Όπως αναφέρει η εκτίμηση της εταιρείας, η Μπαρτσελόνα θα χάσει περίπου 11% έδαφος στην πρώτη πεντάδα των πιο εμπορικών συλλόγων την επόμενη χρονιά. Στην εμπορική χρήση του ονόματός της, η Μπαρτσελόνα λόγω της μεγάλης επιρροής του Μέσι στην εικόνα της και τους πολλούς followers στο Instagram θα χάσει περίπου 77.000.000 ευρώ. Στα έσοδα των αγώνων, λόγω της απώλειας του Μέσι από το ρόστερ της ομάδας, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετώπισει αγωνιστικά προβλήματα και ίσως απώλεια βαθμών στο ισπανικό πρωτάθλημα
. Κάτι που θα έχει απόλυτη επίπτωση στα έσοδά της από το brand value της. Συγκεκριμένα, η “χασούρα” εκεί υπολογίζεται στα 17.000.000 ευρώ. Στις πωλήσεις εμφανίσεων του Μέσι μέχρι τώρα τα έσοδα ξεπερνούσαν σε τζίρο τα 200.000.000 ευρώ ετησίως, με το σύλλογο να εισπράττει περίπου το 10-15% και τη Nike το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων. Πλέον, η χασούρα υπολογίζεται στα 43.000.000 ευρώ. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η θέση της Μπαρτσελόνα μέχρι αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, με τη συνολική ζημία να αγγίζει τα 137 εκατομμύρια ευρώ, οι “μπλαουγκράνα” θα υποχωρήσουν κάτω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ