2021-08-11 21:17:31
Φωτογραφία για 5 Απλές και πολύ όμορφες καλοκαιρινές κατασκευές από κονσερβοκούται
Τα ανακυκλώσιμα υλικά - αντικείμενα είναι, γενικά, από τις πιο ενδιαφέρουσες και οικονομικές πρώτες ύλες για DIY κατασκευές πολλών τύπων.

Ειδικά ένα πολύ κοινό είδος, που υπάρχει σχεδόν καθημερινά στα απορρίματα κάθε σπιτιού τα "άχρηστα" κονσερβοκούτια μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους και να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα και όμορφα αντικείμενα καλοκαιρινής διακόσμησης, τόσο για εσωτερικούς όσο κυρίως για εξωτερικούς χώρους. 

Το αλουμίνιο από το οποίο είναι κατασκευασμένα κόβεται, τρυπιέται και σχηματοποιείται εύκολα -με ψαλίδι, κοπίδι ή το κατάλληλο μαχαίρι ανάλογα με το πάχος του- βάφεται με κάθε είδους χρώματα -ακρυλικά, κιμωλίας, σπρέϊ- μπορεί επιπρόσθετα να διακοσμηθεί με κάθε τύπου μικτή τεχνική, χρώματα περιγράμματος, ανάγλυφες πάστες διαμόρφωσης κλπ όπως φυσικά και με την τεχνική του Decoupage με χαρτί ή και ύφασμα.

Έτσι οι DIY κατασκευές από κονσερβοκούτια είναι εύκολες ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες, ενώ το ίδιο ακριβώς κονσερβοκούτι μπορεί να αποκτήσει εντελώς διαφορετική όψη ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε για να διακοσμήσετε την επιφάνειά του. 


Γλάστρες - Κασπώ - Βάζα

Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε καλοκαιρινά γλαστράκια - κασπώ ή και βαζάκια για λουλούδια, για το καλοκαιρινό μπαλκόνι, την αυλή ή το τραπέζι σας. 

Με βάψιμο, Decoupage, ζωγραφική ή όποιο άλλο τρόπο προτιμάτε  δημιουργείστε στην επιφάνεια τους πολύχρωμα, καλοκαιρινά σχέια και φυτέψτε κανονικά ή χρησιμοποιείστε τα ως κασπώ για μικρά γλαστράκια. 

Συγκεντρώστε αρκετά κονσερβοκούτια με ομοειδή φυτά στο ίδιο σημείο ή μετατρέψτε κάποια σε εντυπωσιακά ...κρεμαστά γλαστράκια.

Κονσερβοκούτια που το σχέδιο τους δεν βρίσκεται τυπωμένο απευθείας πάνω στο αλουμίνιο αλλά στο χαρτί που το περιβαλλει και που θέλετε να διατηρήσετε την όψη τους περάστε τα με 2-3 χέρια διαφανές προστατευτικό βερνίκι Decoupage, πριν τα μετατρέψετε σε κάθε είδους αντικείμενο. 

Όχι μόνο τα μικρά κοινού μεγέθους κονσερβοκούτια αλλά και αυτά από μεγαλύτερες συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μετατραπούν σε πολύ εντυπωσιακές γλάστρες για τον κήπο ή το μπαλκόνι.

Από καταστήματα εστίασης μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε κονσερβοκούτια πχ από μεγάλου μεγέθους συσκευασίες καφέ, τοματοειδών κλπ.  

Μια επίσης κατηγορία αλουμινένιων συσκευασιών τροφίμων που μπορεί να μετατραπεί σε εξαιρετικές γλάστρες ή κασπώ είναι οι μεταλλικοί τενεκέδες από λάδι, τυρί κλπ. 

Όπως ακριβώς και ένα μικρό κονσερβοκούτι η επιφάνειά τους μπορεί να ζωγραφιστεί, να βαφτεί και να επεξεργαστεί με κάθε τρόπο, απλά το αποτέλεσμα στους τενεκέδες λόγω του μεγέθους τους είναι πολύ πιο εντυπωσιακό, ειδικά αν διαθέτετε τον κατάλληλο εξωτερικό χώρο για να συγκεντρώσετε αρκετές σε αριθμό τέτοιες απόλυτα ...καλοκαιρινές γλάστρες! 

Βάσεις για αντικουνουπικά φιδάκια 

Δημιουργείστε μόνοι σας μια πολύ ιδιαίτερη και απόλυτα πρακτική βάση για τα αντικουνουπικά φιδάκια!

Θα χρειαστείτε μόνο ένα κονσερβοκούτι με όχι αυτόματο - ευκολο άνοιγμα.

Ανοίξτε το χωρίς να αποκόψετε εντελώς το καπάκι από το κουτί, ανασηκώστε το καπάκι ώστε να έρεθι σε κάθετη θέση και κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης το ειδικό έλασμα στήριξης που υπάρχει μέσα σε κάθε συσκευασία με αντικουνουπικά φιδάκια.

Για να είναι όχι μόνο πρωτότυπο αλλά και απόλυτα λειτουργικό θα πρέπει απλά η περίμετρος του κουτιού να είναι λίγο μεγαλύτερη από το φιδάκι, ώστε όταν αυτό καίγεται η στάχτη να πέφτει μέσα στο κονσερβοκούτι. 

Καλοκαιρινά φαναράκια 

Πολύ απλός, σχεδόν μηδενικού κόστους και ιδιαίτερα εντυπωσιακός τρόπος για να φωτίσετε το μπαλκόνι, τον κήπο ή το καλοκαιρινό τραπέζι σας. 

Τα διάτρητα φαναράκια από κονσερβοκούτια μπορούν να δημιουργηθούν σε όποιο απλό ή περίπλοκο σχέδιο προτιμάτε και η τελική όψη τους διαφοροποιείται ανάλογα και με τον τρόπο - απόχρωση που θα επιλέξετε για να τα βάψετε εξωτερικά ή και εσωτερικά. 

Μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα ή πολλά μαζι σε οποιοδήποτε σταθερό σημείο αλλά και να κρεμαστούν, ενώ για το φωτισμό τουος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικό ρεσώ, κεράκι led ή και μικρά ηλιακά φωτιστικά.

Δείτε εδώ βήμα - βήμα τον πολύ απλό τρόπο για να κατασκευάσετε.

Μελωδοί 

Θα χρειαστείτε μονο μερικά κονσερβοκούτια διαφορετικού μεγέθους, σκοινί-σπάγγο και ένα σχετικά βαρύ αντικείμενο κάθε είδους από ξύλο-μέταλλο. 

Τρυπήστε όλα τα κονσερβοκούτια ακριβώς στο κέντρο και ενώστε τα με το σκοινί, κάνοντας κόμπους σε όλα τα σημεία αναμεσά τους ώστε να παραμένουν σε κάθετη θέση και το ένα ελαφρά μέσα στο άλλο. Δέστε στο κάτω μέρος το αντικείμενο που έχετε επιλέξει πχ έναν κρίκο, μερικά κοχύλια, ένα μεταλλικό αντικείμενο κλπ.

Μια κατασκευή αυτής της μορφής, αν στο κάτω μέρος χρησιμοποιηθεί ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ...κουδούνι εξώπορτας για εξοχικά σπίτια :)

Κηροπήγια - Κεράκια 

Κάθε μεγέθους κονσερβοκούτι μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό κηροπήγιο για το μπαλκόνι ή και για εσωτερικούς χώρους. 

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε για να διακοσμήσετε την εξωτερική όψη του κουτιού το βάψιμο του εσωτερικού του με μεταλλικό ασημί  ή χρυσαφί χρώμα θα τους δώσει ακόμη πιο καλαίσθητη όψη. 

Τα κονσερβοκούτια είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό "δοχείο" και για την δημιουργία χειροποίητων κεριών. 

Δείτε εδώ την βήμα - βήμα διαδικασία και πολλές ακόμη σχετικές ιδέες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ