2021-08-24 21:34:30
Φωτογραφία για Ως τις 15 Σεπτεμβρίου νέες ανακοινώσεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Δημόσιο
Ο κύβος ερρίφθη και οι αποφάσεις  δείχνουν να έχουν ληφθεί. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση ανακοινώνει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και σε άλλους τομείς του δημοσίου τομέα. 

Ήδη από χθες υπήρχαν πληροφορίες για την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να διευρύνει τις κατηγορίες εργαζομένων που θα κληθούν να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρόγραμμα «Ελευθερία».  Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυξάνεται, η χώρα βρίσκεται εν μέσω τέταρτου κύματος και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.  

Η είδηση που έφτασε χθες το βράδυ από τις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων:  Η απόφαση του αμερικανικού FDA να δώσει την οριστική έγκριση στην Pfizer επηρέασε καταλυτικά. Στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» της Τρίτης  αποφασίστηκε η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας, χωρίς αυτή τη στιγμή πάντως  να έχει καθοριστεί ούτε από ποια κατηγορία θα είναι η επόμενη στην οποία θα εφαρμοστεί, ούτε και η ακριβής περίοδος ισχύος της απόφασης. 


Όλα όμως δρομολογούνται ώστε η δημοσιοποίηση των επόμενων βημάτων να γίνει μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου , όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή των εκδρομέων στις πόλεις. 

Πληροφορίες επιμένουν ότι η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θα αφορά σε πρώτη φάση στις ένοπλες δυνάμεις και τους τομείς εκείνους του δημοσίου τομέα που οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με πολίτες. Εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην ενέργεια κ.α. πιθανότατα θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του σχεδίου υποχρεωτικότητας. Αγκάθι πάντως αποτελεί ο τρόπος αντικατάστασης όλων όσοι πουν όχι στον εμβολιασμό ειδικά στις τάξεις των ένστολων. Μια δυσκολία που ακόμα δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής που έπρεπε να δοθεί ώστε οι ανεμβολίαστοι να μεταπειστούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του. Από τις 13 Σεπτεμβρίου πάντως οι ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. 

πηγή liberal
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ