2021-08-24 23:11:52
Φωτογραφία για Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα ως 10.000 ευρώ για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μετά την σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών υγείας.

Το επιπλέον περιθώριο, σε σχέση με τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ, κρίνεται απαραίτητο καθώς θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για την κατάθεση ενστάσεων για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως έγινε και με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος σε ιδιώτες γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του Μητρώου Εμβολίων και με την χρήση μια νέας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για την διασταύρωση των στοιχείων. Ακόμα δεν έχει οριστεί το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί σε όσους μετά τις 13 Σεπτεμβρίου παραμένουν ανεμβολίαστοι.


Από την πλευρά της κυβέρνησης δηλώνουν έτοιμοι για την κάλυψη των κενών που μπορεί να δημιουργηθούν στο ΕΣΥ από όσους, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δεν εμβολιαστούν και κατά συνέπεια τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ο τελικός αριθμός, αλλά και, οι ειδικότητες στις οποίες υπηρετούν θα καθορίσουν και τον τρόπο που θα καλυφθούν τα κενά. Με βάση τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταρτιστεί αυτό θα γίνει με τρεις τρόπους. Πρώτον την αναδιάταξη προσωπικού, όπου αυτό είναι εφικτό, δεύτερον την ανάθεση σε ιδιωτικούς φορείς των υπηρεσιών που μπορούν να καλυφθούν με outsourcing και τρίτον με την πρόσληψη προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ