2021-08-28 08:39:06
Φωτογραφία για ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  να πίνουμε νερό για να προστατεύουμε την καρδιά μας



 Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας που διεξάγεται αυτές τις μέρες ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ παρουσίασαν μια μεγάλη μελέτη για τις ευεργετικές επιπτώσεις της κατανάλωσης νερού στην υγεία της καρδιάς. Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα που προέκυψαν από την παρακολούθηση της υγείας περίπου 16 χιλιάδων ατόμων μέσης ηλικίας σε βάθος χρόνου 25 ετών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αρκεί κάποιος να ακολουθεί τις προτεινόμενες συστάσεις των ειδικών όσον αφορά την ημερήσια κατανάλωση νερού για να έχει ωφέλειες στην καρδιακή του λειτουργία. Η προτεινόμενη ποσότητα κατανάλωσης νερού ημερησίως είναι από 1,6-2,1 λίτρα νερού για τις γυναίκες και 2-3 λίτρα για τους άνδρες. Η μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση αυτών των ποσοτήτων νερού θα καθυστερήσει ή ακόμη και θα εμποδίσει την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων.



Έχει διαπιστωθεί πώς όταν κάποιος δεν πίνει αρκετό νερό ο οργανισμός αρχίζει να αποθηκεύει κάποιες ποσότητες μια διαδικασία όμως που ενεργοποιεί μηχανισμούς οι οποίοι συνδέονται με την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων και ειδικότερα καρδιακής ανεπάρκειας.

«Η έρευνα που κάναμε δείχνει η διατήρηση της ενυδάτωσης μπορεί να εμποδίσει ή έστω να καθυστερήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στην καρδιά και οδηγούν σε καρδιακή ανεπάρκεια. Τα ευρήματα δείχνουν ότι πρέπει να δίνουμε προσοχή στην ποσότητα των υγρών που καταναλώνουμε κάθε μέρα και αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση» αναφέρει η Ναταλία Ντμιτρίεβα, επικεφαλής της μελέτης. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ