2021-08-28 23:23:57
Φωτογραφία για Με fake news η Τουρκία ωθεί μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία στο Αφγανιστάν προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, καθώς όπως φαίνεται παίζει σε διπλό «ταμπλό». Από τη μια κάνει ανοίγματα στους Ταλιμπάν και από την άλλη «παζάρια» με την Ευρώπη για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα προσφύγων. 

Σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία λοιπόν στην Τουρκία -όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από χθες μέχρι και σήμερα εκατοντάδες Αφγανοί να μετακινηθούν από από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές. 

Τα μηνύματα που κυκλοφορούν στα social media – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς.

Yunanistan'ın sınır kapısını açtığı söylentisini duyan Afgan göçmenler Edirne'ye akın etti https://t.co/QSaHH3n5e8 pic.twitter.com/CAO3MYfKbX

— Haberler.com (@Haberler) August 28, 2021 Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή. 

Ωστόσο, η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο 0 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα. 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ