2021-08-29 23:50:35
Φωτογραφία για Εστίαση: Λουκέτα και μειωμένο τζίρο «βλέπουν» οι επαγγελματίες απο τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων
Τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων θα ψαλιδίσουν σημαντικά τους τζίρους σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου

Νέα λουκέτα στην εστίαση προβλέπουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, καθώς όπως λένε, τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων θα ψαλιδίσουν σημαντικά τους τζίρους τους, σε μια περίοδο κατά την οποία τα οριζόντια μέτρα στήριξης έχουν αποσυρθεί. Ζητούμενο είναι τι θα γίνει και με τις χιλιάδες των εργαζομένων στον κλάδο που φοβούνται απολύσεις.

Πτώση τζίρου τουλάχιστον 30%

Για πτώση του τζίρου κατά τουλάχιστον 30% και μάλιστα με μία συγκρατημένη εκτίμηση, από το τέλος Οκτωβρίου και μετά, όταν θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται, αναγκαστικά λόγω των καιρικών συνθηκών, μόνο οι κλειστοί χώροι, είχε μιλήσει στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης, με αφορμή τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες.


Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί δεδομένο ότι ο κλάδος και η κοινωνία θα βρεθούν αντιμέτωποι με σειρά λουκέτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, έχουμε πόλεμο και σε κάθε πόλεμο υπάρχουν απώλειες».

«Με την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους και με βάση τα σημερινά νούμερα εμβολιασμών, είναι δεδομένο ότι, μόλις θα κρυώσει ο καιρός και θα πρέπει να μπουν όλοι μέσα, θα απευθυνόμαστε σε μικρότερη μερίδα πελατών, απ’ ό,τι συνήθως. Επίσης, εξαιτίας των μέτρων αποστασιοποίησης η πληρότητα των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης πέφτει στο 85%, ωστόσο, αυτό το ποσοστό θα είναι ακόμα χαμηλότερο, γύρω στο 60%-70%, λόγω των αποστάσεων που πρέπει να κρατηθούν. Επίσης, θα απευθυνόμαστε σε όσους εμβολιασμένους θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να βγουν και να διασκεδάσουν, αφού, αν ζορίζεσαι οικονομικά, δεν μπορείς να έχεις στο μυαλό σου τη διασκέδαση. Όλο Αυτό με μία πολύ συγκρατημένη εκτίμηση μας οδηγεί σε πτώση του τζίρου κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με το 2019. Εκτός κι αν αυξηθούν άμεσα και κατά πάρα πολύ τα νούμερα των εμβολιασμένων. Παράλληλα, θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουμε και πολλά λουκέτα στο χώρο. Δε βρίσκω το λόγο να συνεχίσει να λειτουργεί μία επιχείρηση, όταν δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά της», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κουράσης.

Πηγή Ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ