2021-09-08 14:21:21
Φωτογραφία για Έπιπλα παλαιωμένης όψης για την Κουζίνα από παλιά σύνθετα - βιτρίνες
Παλιά σύνθετα - βιτρίνες ακόμη και κατασκευασμένα από όχι φυσικό ξύλο αλλά από μελαμίνη ή καπλαπά, όπως συνηθιζόταν τις δεκαετίες ΄70-΄80, ακόμη και παλιές βιβλιοθήκες αυτής της μορφής με ανοιχτούς και κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους, μπορούν με προσωπική δουλειά και ...φαντασία να μετατραπούν σε εντυπωσιακά παλαιωμένης όψης - αντικέ έπιπλα κουζίνας, εφάμιλλα αυτών που αν θελήσετε να τα αγοράσετε έτοιμα θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές τους είναι σχεδόν απαγορευτικές. 

Από όποιο υλικό - είδος ξύλου και αν είναι κατασκευασμένα με χρώματα κιμωλίας βάφονται χωρίς καμιά προεργασία-τρίψιμο και μπορούν να αποκτήσουν πραγματικά ξεχωριστή όψη, είτε επιλέξετε το κλασσικό λευκό αντικέ είτε πιο έντονες αποχρώσεις.

Ανάλογα με τον τύπο-στυλ του επίπλου η αναπαλαίωση εκτός του βαψίματος μπορεί να περιλαμβάνει και μικρές ή μεγαλύτερες μετατροπές, αφού μπορείτε φυσικά παράλληλα με το χρώμα να αλλάξετε και λαβές-χερουλάκια ή και κάποια από τα πορτάκια των ντουλαπιών ή και να αφαιρέσετε ορισμένα δημιουργώντας περισσότερους ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους, να προσθέσετε ράφια, να αλλάξετε την πλάτη του επίπλου με απλές σανίδες δίνοντάς του πιο country - vintage στυλ ή να την επενδύσετε με ταπετσαρία κλπ.


Έπιπλα αυτής της μορφής για την κουζίνα μπορούν να δημιουργηθούν και με δύο διαφορετικά κομμάτια πχ έναν παλιό μπουφέ και ένα ντουλάπι τοίχου κουζίνας ή και με δύο ντουλάπια κουζίνας (ένα βάσης και ένα κρεμαστό), αν αυτά ενωθούν με κομμάτια ξύλου και προστεθεί ένα ξύλο-πάγκος στην κεντρική επιφάνεια του κάτω τμήματος. 

Αυθεντικά παλιά σύνθετα και βιτρίνες, σε κλασσικό ή vintage ύφος, θα βρείτε πολύ συχνά και σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές σε καταστήματα παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων, που με βάψιμο και μικρές μετατροπές - συντηρήσεις μπορούν να γίνουν πραγματικά ...αγνώριστα.  

Χρηστικά, αν βεβαίως η κουζίνα σας διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο για την τοποθέτησή του, ένα τέτοιο έπιπλο είναι ιδιαίτερα λειτουργικό αφού χωρά πολύ περισσότερα απ΄όσα αρκετά συμβατικά ντουλάπια κουζίνας μαζί και ταυτόχρονα εκτός από την χρήση του για οργάνωση - αποθήκευση κάθε είδους σκευών-αντικειμένων λειτουργεί πολύ ιδιαίτερα και διακοσμητικά. 

Αν το προτιμάτε η αναπαλαίωση ενός τέτοιου επίπλου μπορεί να πραγματοποιηθεί και με το επιλεκτικό και όχι συνολικό του βάψιμο, αφήνοντας πχ τις πόρτες των ντουλαπιών στην φυσική απόχρωση του ξύλου.  

Οι έντονες και όχι συνηθισμένες αποχρώσεις για τέτοιου είδους έπιπλα όπως πχ το κόκκινο, το έντονο κίτρινο, το πράσινο ή ακόμη και τόνοι του ροζ - μωβ θα δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και θα κάνουν ένα τέτοιο έπιπλο απόλυτα ταιριαστό και σε κουζίνες μοντέρνου ύφους. 

Ιδέες για Τεχνικές Παλαίωσης σε ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ερυθρίνη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ερυθρίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ