2021-09-08 14:21:24
Φωτογραφία για Ανοίγει 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για αναμνηστική δόση
Ανοίγει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης, αρχικά στους ανοσοκατεσταλμένους. Πρόκειται, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για 285.000 πολίτες. Αυτοί θα λάβουν τη Δευτέρα SMS στο κινητό τους για την αναμνηστική δόση.

Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση και για τις επόμενες ομάδες.

 

Όσον αφορά την τρίτη δόση, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Capital.gr, σημείωσε πως η επιτροπή μελετά τα επιδημιολογικά και βιβλιογραφικά για τον καθορισμό των ομάδων που θα ακολουθήσουν όσον αφορά την τρίτη δόση. Τους ανοσοκατεσταλμένους θα ακολουθήσουν οι άνω των εξήντα ετών και όσοι διαμένουν σε μονάδες ηλικιωμένων.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Θεοδωρίδου είπε πως η εθνική επιτροπή έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο απαντήσεις για τα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.


Συχνός είναι ο προβληματισμός γονιών μήπως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για να προφυλαχθούν οι ενήλικες.

Απάντησε πως ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους υγεία, σωματική και ψυχική. Είναι σημαντική η θωράκιση για την επιστροφή στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης, γίνεται για να μειωθεί ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων και για προστατευθούν ομάδες του περιβάλλοντός τους.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των εγκύων, επαναλαμβάνοντας πως είναι ασφαλής σε όλα τα τρίμηνα. Από την αρχή της πανδημίας, όπως είπε, 29 έγκυες νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και δύο έχουν καταλήξει.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, μέχρι στιγμή σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 23.000 εμβολιασμοί και η ημέρα αναμένεται να κλείσει με 29.000 εμβολιασμούς.

Επίσης, 150.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, για τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά, τονίστηκε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένο αριθμό πλαστών εμβολιασμών.

Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για αυστηροποίηση του πλαισίου, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ