2021-09-10 00:49:52
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Περίπου 500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί συνεχίζουν να εργάζονται
 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ζητά να γίνει τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιοι χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά ενώ αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των υγειονομικών που εργάζονται ανεμβολίαστοι ενώ περιμένουν ακόμα απάντηση για το αίτημα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρθηκε στους  ανεμβολίαστους υγειονομικούς που συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία. Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν εικονικά πιστοποιητικά. Αίτημα που όπως είπε το έχει μεταφέρει και στον Υπ. Υγείας.

Στη συνέχεια μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως είπε 13 Αυγούστου βγήκε μια υπουργική απόφαση που «όριζε τα νοσήματα που εξαιρούνται του εμβολιασμού και έδινε 3 μέρες προθεσμία στους συναδέλφους να υποβάλουν με ιατρικές βεβαιώσεις αίτημα εξαίρεσης
. Μετά τις 17 Αυγούστου θα έπρεπε να απαντηθούν οι αιτήσεις. Είμαστε στις 9/9 και πολλά αιτήματα εκκρεμούν και δουλεύουν κανονικά μέχρι να απαντηθούν. Γεγονός άδικο. Είναι περίπου 1000 που έχουν υποβάλει αιτήματα. Εκτιμώ ότι 500 αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα».

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε η Μίνα Γκάγκα. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το πόσες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις των υγειονομικών που περιμένουν απάντηση για το αν δικαιούνται να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό ή όχι.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ