2021-09-10 00:34:03
Φωτογραφία για Μείωση κρουσμάτων και θετικότητας τις τελευταίες 15 ημέρες
Σταθεροποίηση και ύφεση της πανδημίας, καταγράφεται τις τελευταίες 15 μέρες, κυρίως στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και στις εισαγωγές.

Αντίθετα, παραμένει υψηλά ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, με μέση ηλικία τα 66 έτη.

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μείωση 20% των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η θετικότητα στα τεστ υποχώρησε από 3,4% στο 2,4% τo ίδιο διάστημα.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 35 έτη, ενώ δεν παρατηρείται αύξηση στις μεγάλες πόλεις, όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Για τη λειτουργία των σχολείων, είπε πως η μάσκα προστατεύει επαρκώς και κατά της μετάλλαξης Δέλτα στις αίθουσες και κάλεσε τους γονείς να είναι συνεπή τα παιδιά στη διενέργεια των self tests.


Σημείωσε πως αναμένεται αύξηση κρουσμάτων με την έναρξη των μαθημάτων και εκτίμησε πως τα ποσοστά θα υποχωρήσουν στη συνέχεια.

Επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Υγείας, είπε πως ένα στα τέσσερα παιδιά Λυκείου είναι εμβολιασμένα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Γυμνάσια είναι 13%.

Συρρίκνωση

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε πως ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων έδειξε σημαντικότερη μείωση κατά 20%, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ σταθεροποιημένη είναι η πίεση στο ΕΣΥ.

Εκτίμησε πως η συρρίκνωση της επιδημίας θα αποτυπωθεί σύντομα και στην πίεση στα νοσοκομεία, τονίζοντας ωστόσο πως δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες 3 έως 4 εβδομάδες. «Δεν υπάρχει περιθώριο να ξεφύγει η επιδημία εύκολα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες, είπε πως θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, από τον βορρά προς τον νότο.

Σύστημα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα είπε πως το σύστημα Υγείας παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να εμβολιάζονται.

Ανέδειξε τον ρόλο των τεστ κατά του κορωνοϊού και πρόβλεψε πως η αύξηση των εξετάσεων με την έναρξη των μαθημάτων, θα υπάρξει ανάλογη αύξηση και στα νέα κρούσματα. Εκτίμησε πως η κατάσταση θα εξελιχθεί ομαλά, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις θα γίνονται νωρίς.

Για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών, ανέφερε πως είναι λίγα τα περιστατικά και ότι οι παραβάτες θα απομακρυνθούν από το σύστημα Υγείας.

Ανακοίνωσε πως επιδόθηκαν 5.305 πράξεις αναστολής ανεμβολίαστων (5,8% του συνόλου των εργαζομένων), εκ των οποίων το 2,1% είναι γιατροί. Έχουν υποβληθεί 500 αιτήσεις για κάλυψη των κενών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ