2021-09-13 00:22:13
Φωτογραφία για Τρίτη δόση εμβολίου: 285.000 πολίτες ξεκίνησαν να λαμβάνουν sms
 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού με αναμνηστική δόση ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο - Οι κατηγορίες

Η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες θα ξεκινήσει από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ωστόσο από τη Δευτέρα στις 13 Σεπτεμβρίου τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους ώστε από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Οι κατηγορίες 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και δεν οικοδομούν  ανοσία και είναι κατώτερη του 50%.


Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρωνάτομα με καρκίνονεφροπαθείς σε αιμοκάθαρσηάλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκειανοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Παράλληλα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά για τον καθορισμό των ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στην χορήγηση της 3ης δόσης

Καταλήξαμε στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατάσταλμενους και είναι η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Επιτροπής.

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση στοχεύει στη θωράκιση όσων έχουν χαμηλά αντισώματα 

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου (τρίτη δόση), θέμα που μελετά η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η χορήγησή της στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν τους ανασοκατεσταλμένους στην τρίτη δόση, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ