2021-10-06 16:46:44
Φωτογραφία για Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην 8η Διεθνή Έκθεση εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics 2021-Δηλώσεις του υπεύθυνου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Maurizio Capotorto.
H ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετείχε στην 8η Διεθνή Έκθεση «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ & LOGISTICS» που πραγματοποιήθηκε στις 2, 3 & 4 Οκτωβρίου 2021, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Με τη νέα δεκαετία και τις εμπορικές αλλαγές που φέρνει μαζί της η νέα πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνδυασμό με τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία των ελληνικών λιμένων, των νέων τεχνολογιών που συνεισφέρουν τα μέγιστα στη διαχείριση των σύνθετων διεθνών εφοδιαστικών αλυσίδων, αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει στη ζωή και την επιχειρηματικότητα η πανδημία του Covid-19, η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των Logistics καθίσταται χώρος προκλήσεων και ευκαιριών προώθησης των ελληνικών εμπορευματικών υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ως μέλος του Ομίλου FS, έδωσε το στίγμα της αναβαθμισμένης εικόνας της, αλλά και τις προοπτικές μετεξέλιξής και ανάπτυξής της σε ανταγωνιστικό και ισχυρό μέλος του κλάδου Supply Chain στην «αυγή» της νέας δεκαετίας.


Παρόντες στην Έκθεση, επιπλέον του στελεχιακού δυναμικού της Εταιρείας, και ο Διευθυντής Θυγατρικών Εξωτερικού της TRENITALIA, Maurizio Capotorto, ο οποίος υποδέχτηκε στο περίπτερο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Παπαθανάση. Ο κύριος Capotorto συνομίλησε με τον κύριο Παπαθανάση για τις προοπτικές ανάπτυξης και τον δυναμικό ρόλο του σιδηροδρόμου, και ειδικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ο Υπεύθυνος Θυγατρικών Εξωτερικού της TRENITALIA, Maurizio Capotorto, δήλωσε μεταξύ άλλων: “H Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του κλάδου, και προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία σύγκλισης των σημαντικότερων θεσμικών παραγόντων και στελεχών της αγοράς και προάγει τη συζήτηση που αφορά στις εξελίξεις και τις προοπτικές στον χώρο αυτό. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Ελληνική Κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει μια σχέση συνέργειας και εποικοδομητικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συμφωνία ΥΔΥ προβλέπει την απόκτηση τραίνων υδρογόνου και νέων ηλεκτρικών αμαξοστοιχιών.”

“Μαζί με την κυβέρνηση”, δήλωσε ο κύριος Capotorto, “θα υλοποιήσουμε ένα έργο αναβάθμισης των σταθμών και βελτίωσης της συνολικής ποιότητας του ταξιδιού. Ακόμη, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε το «τρένο γεύσης» σε δρομολόγια τουριστικού ενδιαφέροντος. Η TΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται με τον Όμιλο FS Italiane να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, 5G και ψηφιακές, τις οποίες θεωρεί παράγοντες ανάπτυξης που ενισχύουν την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα μετά την πανδημία. Μαζί με αυτά τα στοιχεία βελτιστοποίησης της ποιότητας της προσφοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν επενδύσεις για την ενθάρρυνση της κοινής χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων και για τη δημιουργία «πράσινων συνδέσεων» μεταξύ των σταθμών και των πόλεων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως μέλος της FS Group, μιας από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες στην Ευρώπη, έχει τοποθετήσει στο κέντρο της επιχειρηματικής της δράσης τόσο τις σιδηροδρομικές μεταφορές - επιβατικές και εμπορευματικές - όσο και την επέκταση των υπηρεσιών logistics με στόχο τη συμβολή στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της χώρας.”

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδιώκει με συνέπεια την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να αποφέρει προφανή οφέλη για την Ελλάδα όσον αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, περισσότερες θέσεις εργασίας, νέα τρένα, αποδοτικότερες και ποιοτικότερες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ουσιαστικά ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ