2021-10-11 09:16:37
Φωτογραφία για Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα υπηρεσία για τους φαρμακοποιούς, κάνουν διαγνώσεις και επισήμως
Η νέα υπηρεσία αφορά μόνο τις ήπιες παθήσεις

Στα φαρμακεία BOOTS στο Ηνωμένο Βασίλειο οι φαρμακοποιοί θα κάνουν ραντεβού με ασθενείς για τη διάγνωση ήπιων προβλημάτων υγείας, τη συνταγογράφηση και τη χορήγηση της θεραπείας. Η υπηρεσία, που θυμίζει την ιατρική επίσκεψη, θα κοστίζει μόνο 15 λίρες, με τους φαρμακοποιούς που θα την προσφέρουν να ακολουθούν συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Στόχος της υπηρεσίας, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα παροχή online συνεδριών με ιατρούς που προσφέρεται σε επιλεγμένα καταστήματα, είναι να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας αυτό το χειμώνα, ο οποίος αναμένεται να πιέσει σημαντικά το NHS λόγω και της COVID-19 που είναι σε εξέλιξη.

Τις ικανότητες των φαρμακοποιών για αυτό το εγχείρημα εκθείασε ο ... γενικός διευθυντής των BOOTS Seb James, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, είπε:

«Έχουμε στη διάθεσή μας έναν απίστευτο πόρο που δεν αξιοποιείται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του: άριστα εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς μοιρασμένους σε εκατοντάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα. Αντί να περιμένουν δύο εβδομάδες για να δουν ένα γιατρό, οι ασθενείς μπορούν να λάβουν άμεσα διάγνωση, θεραπεία και φάρμακα σε χαμηλή τιμή».


Σημειώνεται ότι στη χώρα λειτουργούν 2.336 φαρμακεία Boots, στα οποία εργάζονται 6.600 φαρμακοποιοί.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εξέλιξη αυτή έχει και τη θετική ανταπόκριση μέρους της ιατρικής κοινότητας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιατρικός σύμβουλος στο Oxford University Hospitals Trust, Δρ Raghib Ali, δήλωσε:

«Οι γιατροί συμφωνούν να δέχονται ασθενείς οι φαρμακοποιοί. Τα πράγματα είναι απλά: δεν υπάρχουν αρκετοί γενικοί ιατροί για να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Οι φαρμακοποιοί είναι ικανότατοι, η εκπαίδευσή τους είναι μόνο κατά ένα έτος λιγότερη από αυτή των γιατρών και συνήθως έχουν περισσότερες γνώσεις για τα φάρμακα. Είναι απόλυτα λογικό να χρησιμοποιούνται οι δεξιότητές τους για να μειωθεί ο μεγάλος φόρτος στο NHS».

farmakeutikoskosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ