2021-10-13 10:27:26
Φωτογραφία για Αλλαγές στη φορολόγηση των κερδών στο Online Στοίχημα

Η αύξηση στη δημοτικότητα του διαδικτυακού στοιχήματος είναι γεγονός τα τελευταία χρόνια. Πολλοί παίκτες έχουν οδηγηθεί στις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες δεδομένων των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν σε σχέση με το παιχνίδι στα επίγεια πρακτορεία. Η έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού ήταν ένας ακόμα παράγοντας που υποχρέωσε τους παίκτες να ασχοληθούν με το online στοίχημα. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις εγγραφή για διαδικτυακό στοίχημα μάθε για τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των κερδών σου.

Τα έσοδα που δημιουργήθηκαν ήταν μεγάλα και οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση σε νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο στην φορολόγηση τόσο στο διαδικτυακό στοίχημα όσο και στα τυχερά παιχνίδια καζίνο. Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τους συντελεστές φορολόγησης των κερδών και την αδειοδότηση των στοιχηματικών εταιριών. Οι έλεγχοι πλέον είναι αυστηροί από την πλευρά της Ε.Ε.Ε.Π και οι παραβάτες γίνονται αποδέκτες υψηλών προστίμων. Ενημερώσου για τις αλλαγές και μείνε μακριά από τις κακοτοπιές σε ένα άκρως ανταγωνιστικό χώρο όπως αυτός του διαδικτυακού τζόγου.

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι στοιχηματικές εταιρίες είχαν την δυνατότητα να αιτηθούν για την έκδοση νόμιμης άδειας λειτουργίας στην ελληνική αγορά. Αυτό έπραξαν 21 εταιρίες που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας και επιθυμούσαν να συνεχίσουν να το πράττουν. Από αυτές βέβαια οι 16 κατάφεραν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου. Για τις 6 που κόπηκαν δόθηκε προθεσμία να υποβάλουν εκ νέου αίτημα που θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές. Να τονίσουμε πως το αντίτιμο για την έκδοση άδειας λειτουργίας στοιχηματικής εταιρίας ανήλθε στα 3 εκατομμύρια ευρώ και έχει χρονική διάρκεια 7 ετών.

Από τις εταιρίες που πήραν άδεια λειτουργίας μπορούμε να ξεχωρίσουμε το κοινωνικό έργο που προσφέρει η Novibet σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μέσα από το “The GiANT Heart” ο Έλληνας αστέρας του NBA και η Novibet προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Τελευταία δράση των δύο πλευρών η προσφορά στέγης σε άτομα που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές στην Αττική τον Ιούλιο. Ευχή όλων το παραπάνω παράδειγμα να ακολουθήσουν πολλές ακόμα στοιχηματικές εταιρίες βοηθώντας ακόμα περισσότερο κόσμο στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

Συντελεστές φορολογίας κερδών στο διαδικτυακό στοίχημα

Από τον περασμένο Ιούλιο έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την φορολόγηση των κερδών στο online στοίχημα. Καταργείται ο υπολογισμός του φόρου ανά στήλη και πλέον αναφέρεται στο σύνολο των κερδών ενός δελτίου. Βασική αλλαγή στον τρόπο που υπολογίζονται οι κρατήσεις και είναι πιο σαφής στους παίκτες του στοιχήματος. Η φορολογία είναι κλιμακωτή και έχει να κάνει με 3 διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα το ύψος των κερδών. Δεν καταργείται το αφορολόγητο για κέρδη μέχρι 100€ ανά δελτίο δίνοντας μικρή ανάσα στους παίκτες.

Οι συντελεστές φορολόγησης όπως προαναφέραμε είναι κλιμακωτοί και ξεκινάνε για δελτία με κέρδη άνω των 100€. Για δελτία που κερδίζουν από 100,01 € μέχρι και 200,00 € επιβάλλεται φόρος της τάξης του 2,5 %. Για κουπόνια με συνολικό κέρδος από 200,01 € μέχρι και 500.00 € υπάρχει φόρος της τάξης του 5%. Τέλος για δελτία που κερδίζουν ποσά άνω των 500,01 € επιβάλλεται φόρος της τάξης του 7,5 %. Να διευκρινίσουμε εδώ πως το ποσό προκύπτει ως άθροισμα των κρατήσεων ανά κατηγορία. Εφόσον το ποσό που κερδίζει ο παίκτης έχει ήδη φορολογηθεί είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο εσόδων στην φορολογική του δήλωση. Δεν προστίθεται στο συνολικό ποσό για να φορολογηθεί εκ νέου αλλά μπορεί να ωφελήσει σε περιπτώσεις όπου αναζητούνται τεκμήρια διαβίωσης. Ο σκληρός ανταγωνισμός στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος έχει υποχρεώσει τις περισσότερες αν όχι όλες τις εταιρίες να απορροφήσουν τη φορολογία των κερδισμένων δελτίων όχι μόνο στην πρώτη κατηγορία αλλά ακόμα και στη δεύτερη. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ψάξετε το θέμα πριν ανοίξετε νέο λογαριασμό σε μία νόμιμη στοιχηματική εταιρία στην Ελλάδα.


NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ