2021-11-11 23:55:54
Φωτογραφία για Λονδίνο: Δηλητηριώδεις καρχαρίες εντοπίστηκαν στον ποταμό Τάμεση!
 Το 1957, ο ποταμός κηρύχθηκε «βιολογικά νεκρός», αλλά τώρα όλα ανατρέπονται.

Ο διάσημος ποταμός του Λονδίνου είναι πιο συναρπαστικός από ό,τι νομίζαμε. Ιππόκαμποι, χέλια, φώκιες - και δηλητηριώδεις καρχαρίες - βρέθηκαν στον Τάμεση, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα ενός ”ελέγχου ζωής”.

Μια έρευνα της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου (ZSL) αποκάλυψε «θετικά νέα» για την άγρια ​​ζωή και την ανάκαμψη του οικοσυστήματος, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Το 1957, ο ποταμός της πρωτεύουσας κηρύχθηκε «βιολογικά νεκρός».

Ωστόσο, τώρα, βρέθηκαν σε αυτόν εκπληκτικά πλάσματα, όπως καρχαρίες, γαλέοι, αστρογαλέοι και σκυλόψαρα. Τα σκυλόψαρα είναι λεπτά ψάρια μεγέθους περίπου 60 εκατοστών, καλυμμένα με δηλητηριώδη αγκάθια.

Τα σκυλόψαρα μπορούν να βρεθούν σε βαθιά νερά και τα αγκάθια μπροστά από τα δύο ραχιαία πτερύγια τους εκκρίνουν ένα δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει πόνο και πρήξιμο στους ανθρώπους.


Επίσης, οι γαλέοι, ο οποίοι τρέφονται με ψάρια και όστρακα μπορούν να φτάσουν τα δυο σχεδόν μέτρα και έως 106 κιλά, αλλά δεν έχουν επιτεθεί σε άνθρωπο, σύμφωνα με το Wildlife Trusts του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακόμα, υπάχουν και οι αστρογαλέοι, που μπορούν να φτάσουν έως και 1 μέτρο και 25 κιλά και τρώνε κυρίως καρκινοειδή, οστρακοειδή και μαλάκια.

Ωστόσο, ο αριθμός των ειδών ψαριών που βρέθηκαν στις παλιρροϊκές περιοχές του ποταμού έχει δείξει ελαφρά μείωση και οι επιστήμονες λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί ο λόγος για αυτό.

Ο ποταμός που φιλοξενεί περισσότερα από 115 είδη ψαριών και 92 είδη πουλιών, αντιμετωπίζει απειλές ρύπανσης και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την ZSL.

Ο ποταμός παρέχει επίσης πόσιμο νερό, τροφή, μέσα διαβίωσης και προστασία από τις παράκτιες πλημμύρες στις γύρω κοινότητες.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη θερμοκρασία του Τάμεση κατά 0,2⁰C ετησίως κατά μέσο όρο, λέει η ZSL, προειδοποιώντας ότι αυτό «αντικατροπτίζει μια ανησυχητική εικόνα» όταν συνδυάζεται με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Τα επίπεδα του νερού αυξάνονται από τότε που άρχισε η παρακολούθηση το 1911 στο παλιρροϊκό τμήμα του Τάμεση, με αύξηση κατά 0,4 εκ. κατά μέσο όρο κάθε χρόνο από το 1990 σε ορισμένα σημεία.

«Καθώς η θερμοκρασία του νερού και η στάθμη της θάλασσας συνεχίζουν να ανεβαίνουν προς τα πάνω, η άγρια ​​ζωή των εκβολών επηρεάζεται ιδιαίτερα, μέσω αλλαγών στον κύκλο ζωής των ειδών», προειδοποιείη ZSL σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: CNN
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όνειρο ήταν και πάει
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όνειρο ήταν και πάει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ