2021-11-12 14:55:20
Φωτογραφία για Παρασκευή, 12/11/2021: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Λύνουμε τα προβλήματα της επαναληπτικής φωτοτυπίας.

Γλώσσα: Υπενθυμίζω το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης της 4ης ενότητας της γλώσσας (δείτε και την αντίστοιχη ανάρτηση).

Φυσική: Με τη βοήθεια της προηγούμενης ανάρτησης, διαβάζουμε με πολλή προσοχή τη θεωρία και την παρατήρηση, συμπληρώνουμε και διαβάζουμε το συμπέρασμα και την εργασία 1 του ΦΕ7 "Ορυκτοί άνθρακες - Ένα πολύτιμο στερεό" (σελίδες 35 και 36).

Εργαστήρια δεξιοτήτων: Οι παρουσιάσεις των 17 στόχων από τους μαθητές θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 15/11, ωστόσο, για την επόμενη Παρασκευή, 19/11, αφού ανταλλάξουμε στόχους με τον μαθητή που ήμαστε ζευγάρι, προσπαθούμε να φέρουμε τους 17 στόχους πιο κοντά μας (στο σχολείο μας, στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας ή στην πόλη μας). Έτσι, αναζητούμε και γράφουμε, στο πρόχειρό μας, για τον νέο μας στόχο μία συμπεριφορά που είδαμε (αναρωτιόμαστε "τι παρατηρούμε;"), μια στάση που μπορούμε να αλλάξουμε (αναρωτιόμαστε "τι μπορούμε να αλλάξουμε;") και μια δράση που μπορούμε να υιοθετήσουμε (αναρωτιόμαστε "τι μπορούμε να κάνουμε;"), πάντα έχοντας κατά νου τον καινούριο μας στόχο πια
. Άρα θα χρειαστούμε τρεις προτάσεις ο καθένας, που στο επόμενο εργαστήριο θα ενωθούν και θα έχουμε 17 συμπεριφορές, 17 στάσεις και 17 δράσεις. Μπορείτε να αντλήσετε ιδέες από τους παρακάτω συνδέσμους:

Οι 17 στόχοι

Ανάλαβε δράση!

Γίνε η αλλαγή!

Οδηγός του τεμπέλη για να σώσει τον κόσμο

Σε δράση για έναν καλύτερο κόσμο

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ