2021-11-22 10:00:03
Φωτογραφία για DIY Εύκολα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα για το Μπαλκόνι ή τον Κήπο σας
Κάντε το όπως στον ...λαχανόκηπο!

Δημιουργείστε όμορφα, συμμετρικά δέντρα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, από φυσικά κλαδιά ή γιρλάντα απομίμησης έλατου,  χρησιμοποιώντας σαν σκελετό μια μεταλλική βάση στήριξης αναρριχώμενων φυτών σε κωνικό σχήμα.

Τέτοιες βάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για την στήριξη - ανάπτυξη λαχανικών όπως οι ντοματιές, αγγουριές κλπ και θα τις βρείτε σε ποικιλία μεγεθών σε μεγάλα φυτώρια.  Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Εκτός από βάση στήριξης για φυτά θα χρειαστείτε μια πήλινη γλάστρα, φυσικά κλαδιά ή τεχνητή πράσινη γιρλάντα, δεματικά - σύρμα κήπου, πέτρες και φωτάκια led. 

Τοποθετείστε την μεταλλική βάση στην γλάστρα με το στενό της μέρος προς τα πάνω και γεμίστε με πέτρες έτσι ώστε το στήριγμα να στέκεται σταθερά σε απόλυτα ευθεία θέση. Αν χρειάζεται ενώστε - δέστε σφιχτά τα σύρματα στην κορυφή της βάσης με δεματικά ή σύρμα κήπου.



Αν χρησιμοποιήσετε φυσικά κλαδιά ο πιο πρακτικός τρόπος είναι να τα δέσετε αρχικά μεταξύ τους σε μορφή γιρλάντας την οποία στην συνέχεια θα τυλίξετε και θα δέσετε ανά σημεία πάνω στο μεταλλικό πλέγμα με δεματικά ή σύρμα κήπου, ξεκινώντας από το κάτω μέρος της κατασκευής.

Με την τεχνητή γιρλάντα η διαδικασία είναι ευκολότερη, απλώς τυλίξτε την γύρω από το στήριγμα και ανοίξτε όλα τα κλαδάκια, στερεώνοντας ανά σημεία με τον ίδιο τρόπο. 



Προσθέστε τα φωτάκια και αν θέλετε μερικά ακόμη στολίδια.

Εκτός από τα κανονικού μεγέθους πολύ όμορφα είναι και τα δέντρα "μινιατούρες" αυτής της μορφής, για τα οποία θα χρησιμοποιήσετε αντίστοιχου μεγέθους βάσεις στήριξης για μικρά φυτά. 



Με φυσικά κλαδιά το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς πιο όμορφο, απλά η γιρλάντα θα διατηρήσει την όψη της κάτι που φυσικά δεν μπορεί να συμβεί για μεγάλο διάστημα με τα κλαδιά.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

bhg.com

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ