2021-11-25 08:17:53
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικ διακόσμηση για μικρούς χώρους
Ιδέες και λύσεις για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα με πολύ όμορφο τρόπο ακόμη και πολύ μικρούς χώρους - σπίτια. 

Ο σκοπός της γιορταστικής διακόσμησης είναι η δημιουργία ενός όμορφου "σκηνικού" στο σπίτι, αλλά χωρίς ασφαλώς αυτό να δυσχεραίνει την καθημερινότητα μέσα σε αυτό και να καταλαμβάνει πολύτιμους χώρους ειδικά αν ο συνολικός διαθέσιμος χώρος του σπιτιού είναι μικρός.  





Ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι φυσικά απαραίτητο να έχει ...γιγάντιες διαστάσεις.

Αντίθετα μικρά φυσικά ή και τεχνητά δέντρα διακοσμημένα με αντίστοιχου μεγέθους στολίδια και φωτάκια μπορούν να γίνουν πραγματικά "κουκλίστικα" και να δημιουργήσουν, όπως ακριβώς και ένα μεγάλο, έντονη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. 

Ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου σας τοποθετείστε ένα τέτοιο δεντράκι απευθείας στο δάπεδο ή και πάνω σε ένα έπιπλο πλαισιώνοντας το συγκεκριμένο σημείο με μερικά ακόμη χριστουγεννιάτικα στοιχεία - συνθέσεις. 



Ρόλο χριστουγεννιάτικου δέντρου σε μικρούς χώρους μπορούν να έχουν ακόμη και συνθέσεις με κλαδιά έλατου μέσα σε βάζα - γυάλες που θα στολίσετε κανονικά με μπάλες - στολίδια.



Οι τοίχοι είναι, γενικά, από τα πιο αξιοποιήσιμα στοιχεία στην διαμόρφωση-διακόσμηση μικρών εσωτερικών χώρων, κάτι που ισχύει και όταν πρόκειται για εποχιακές διακοσμήσεις. Έτσι τα δέντρα που θα στολίσετε στον τοίχο δεν θα καταλάβουν καθόλου από τον λειτουργικό χώρο του σπιτιού ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και πρωτότυπα.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο δέντρο κλασσικής όψης θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια ξύλινη βάση από λεπτά ξύλινα πηχάκια σε σχήμα ...έλατου. Καρφώστε πάνω το κάθετο ξύλο 4-5 οριζόντια ξύλα τοποθετημένα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους και δέστε πάνω τους με λεπτό σύρμα φυσικά κλαδιά έλατου καλύπτοντας εντελώς τον ξύλινο σκελετό. 



Χριστουγεννιάτικα δέντρα αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με πλούσια τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου ή και με πιο απλούς τρόπους πχ δημιουργώντας απευθείας στον τοίχο το σχήμα ενός έλατου από φυσικά κλαδιά ή γιρλάντα.



Εναλλακτικά δέντρα αυτού του τύπου, ιδανικά για μικρούς χώρους, μπορούν να φτιαχτούν από κάθε είδους υλικά πχ κλαδιά, θαλασσόξυλα, μόνο με χριστουγεννιάτικα φωτάκια κλπ. 



Είναι ιδιαίτερα όμορφα και εκτός της διακοσμητικής τους αξίας, ειδικά τα ξύλινα, διαθέτουν την πρόσθετη αξία της χειροποίητης κατασκευής σε αντίθεση με ένα έτοιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 



Δείτε εδώ πολλές ιδέες για εναλλακτικά δέντρα στολισμένα στον τοίχο. 

Πολύ ξεχωριστή εμφάνιση έχουν και τα ...γωνιακά δέντρα από ξύλο που επίσης μπορούν να δημιουργηθούν σε πολλά διαφορετικά σχέδια και ...εκδοχές.

Θα τα δημιουργήσετε από κομμάτια ξύλου - σανίδες τοποθετημένες αντικριστά στις δυο πλευρές της γωνίας του τοίχου και η πιο εντυπωσιακή κατασκευή αυτής της μορφής είναι τα δημιουργημένα από φαρδιά κομμάτια ξύλου, χωρίς κενά μεταξύ τους, πάνω στην επιφάνεια των οποίων έχουν πριν ανοιχτεί τρύπες για να ενσωματωθούν από την πίσω πλευρά φωτάκια led. 



Τα έτοιμα τεχνητά δέντρα slim και τοίχου είναι επίσης ένας τρόπος για να στολίσετε ένα ...ιδιαίτερο έλατο ακόμη και σε πολύ μικρούς χώρους. Κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν και γωνιακά και στην αγορά χριστουγεννιάτικων ειδών θα βρείτε ποικιλία τεχνητών δέντρων αυτής της μορφής. Δείτε περισσότερα εδώ.



Όσο μικρός κι αν είναι ένας χώρος διαθέτει σίγουρα πόρτα - παράθυρα :)

Είναι σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν ια τοποθέτηση στεφανιών, κρεμαστών συνθέσεων κλπ. και να δημιουργήσουν έντονη γιορτινή ατμόσφαιρα εύκολα και χωρίς να δεσμεύσουν καθόλου από τον χρήσιμο χώρο ενός δωματίου. 



Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν εσωτερικά χωρίσματα ή  σημεία περιμετρικά σε εσωτερικές πόρτες με την τοποθέτηση μιας γιορτινής γιρλάντας από φυσικά κλαδιά ή τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου.

Οι γιρλάντες αυτής της μορφής σε μικρούς χώρους, αν τους προσθέσετε και μια σειρά led, μπορούν να λειτουργήσουν διακοσμητικά πιο εντυπωσιακά ακόμη και από ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ