2021-12-03 17:25:49
Φωτογραφία για Δρομολόγιο - εφιάλτης για επιβάτες τρένου - Εγκλωβίστηκαν σε βαγόνι και δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν!
Χτυπούσαν τα παράθυρα, αλλά κανείς ούτε τους είδε, ούτε τους άκουσε Σε εφιάλτη μετατράπηκε για περίπου 20 επιβάτες τρένου δρομολόγιο του ΟΣΕ από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα. στο βαγόνι και δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν στον σταθμό της Λάρισας. Χτυπούσαν παράθυρα, φώναζαν, κανείς όμως ούτε τους είδε, ούτε τους άκουσε…

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ανάμεσα στους επιβάτες, που έφθασαν στον προορισμό τους μέσω… Παλαιοφαρσάλων, και ζευγάρι Βολιωτών. Όπως περιγράφουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είχαν πάρει το δρομολόγιο στις 11:30 από τον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τη Λάρισα, απ’ όπου στη συνέχεια θα μετέβαιναν στον Βόλο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, το τρένο έφθασε στον σταθμό της Λάρισας και οι επιβάτες που βρίσκονταν στο ένα από τα βαγόνια σηκώθηκαν για να αποβιβαστούν. Πήραν στα χέρια τσάντες και βαλίτσες και περίμεναν να ανοίξουν οι πόρτες. Οι Βολιώτες κάθονταν σε θέση κοντά στην πόρτα και θα ήταν από τους πρώτους που θα κατέβαιναν στον σταθμό.


Πρόλαβαν να δουν πέντε άτομα να αποβιβάζονται από άλλα βαγόνια του τρένου, πριν αυτό αρχίσει να επιταχύνει. Η πόρτα στο βαγόνι που βρίσκονταν οι ίδιοι δεν άνοιξε ποτέ. Σαστισμένοι στην αρχή, πανικοβλημένοι στη συνέχεια όσο έβλεπαν το τρένο να κινείται άρχισαν να χτυπούν με τα χέρια τους τα παράθυρα και να φωνάζουν.

 Από τον σταθμό κανείς δεν πήρε είδηση το παραμικρό.

Το τρένο άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και οι 20 επιβάτες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι

στο βαγόνι. Από τα κινητά τους τηλέφωνα επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΟΣΕ, στα τηλέφωνα όμως δεν απαντούσαν.

Σκέφτηκαν μέχρι και το φρένο που διαθέτουν τα βαγόνια να τραβήξουν, όπως όμως περιγράφουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, φοβήθηκαν μήπως εκτροχιαστεί.

Ο πανικός εντεινόταν. Ανάμεσα στους επιβάτες μία καρδιοπαθής και ένας ακόμη που έχει κλειστοφοβία. Νεαρή επιβάτης που έχει συγγενή στην Αστυνομία, ειδοποίησε για την περιπέτεια. Μέσω της Αστυνομίας ενημερώθηκε ο σταθμάρχης και στη συνέχεια οι οδηγοί του τρένου, οι οποίοι σταμάτησαν στο σταθμό Παλαιοφαρσάλων.

«Ζήσαμε έναν εφιάλτη», περιγράφει ο Βολιώτης επιβάτης. Με μία και πλέον ώρα καθυστέρηση οι 20 επιβάτες κατάφεραν να αποβιβαστούν στον σταθμό στη Λάρισα. Στελέχη του ΟΣΕ τους έδωσαν να συμπληρώσουν δελτία παραπόνων για την άτυχη στιγμή.

taxydromos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ