2021-12-09 23:49:34
Φωτογραφία για ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» και πάλι η Ελλάδα
 Για ακόμη μία εβδομάδα, η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαιτέρως δύσκολη, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα 9 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως φαίνεται στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων κορονοϊού, διαγνωστικών τεστ και δείκτη θετικότητας, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Παρόμοια είναι η εικόνα και στον χάρτη με τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, με την Ελλάδα να έχει περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ωστόσο, μια κάποια αισιοδοξία προκαλεί η βελτίωση της εικόνας στον δείκτη θετικότητας, καθώς στο «κίτρινο», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται πλέον μόνο η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία, ενώ η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία υποχώρησαν στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, στο οποίο βρίσκονται επίσης η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Η μείωση των ποσοστών θετικότητας είναι αποτέλεσμα των πολλών τεστ που διενεργούνται στη χώρα μας.
greece-salonikia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ