2022-01-08 11:18:34
Φωτογραφία για Καζακστάν: Ξαναρχίζει η λειτουργία των επιβατικών τρένων
Η κυκλοφορία των επιβατικών αμαξοστοιχιών επανήλθε πλήρως στο Καζακστάν, ενώ μια πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων έχει ανοίξει σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αναφέρει το Sputnik του Καζακστάν.

Η εθνική εταιρεία JSC NC KTZ ανέφερε την κυκλοφορία πρόσθετων τρένων, καθώς και το άνοιγμα μιας πλατφόρμας όπου άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια. Αυτό είναι δυνατό μέσω του ιστότοπου bilet.railways.kz και της εφαρμογής kaspi.kz.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας αποσυμφόρησε τις ουρές κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σιδηροδρομικών σταθμών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του KTZ, που επικαλείται το Sputnik Καζακστάν.

Προηγουμένως είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία των εμπορευματικών συρμών. Η επανέναρξη των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ακτάου έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου.

Τις πρώτες μέρες του 2022 ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στο Καζακστάν ενώ οι κάτοικοι των πόλεων Zhanaozen και Aktau, που βρίσκονται στα δυτικά της χώρας, βγήκαν για να διαμαρτυρηθούν για την άνοδο των τιμών του υγροποιημένου αερίου, λίγο μετά την εξάπλωση των διαδηλώσεων και σε άλλες πόλεις.


Στο Αλμάτι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών επιβολής του νόμου με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων. Σε όλη τη χώρα το ίντερνετ έπαψε να λειτουργεί και πολλά τηλεοπτικά δίκτυα σταμάτησαν να εκπέμπουν.

Οι αρχές του Καζακστάν επέβαλαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 19 Ιανουαρίου και απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία διαρκεί από τις 23:00 έως τις 7 το πρωί.

Να σημειωθεί πως στις 5 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Tokáev αποδέχτηκε την παραίτηση της πλήρους κυβέρνησης και ανέλαβε την ηγεσία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, με επικεφαλής μέχρι τότε τον πρώην πρόεδρο Nursultan Nazarbaev.

Ο Tokáev εκτιμά πως οι διαδηλώσεις ενορχηστρώθηκαν από μια ομάδα υποκινητών, των οποίων την ταυτότητα δεν αποκάλυψε, ενώ ζήτησε από τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις ώστε να εξαλείψουν «την τρομοκρατική απειλή» και τις προσπάθειες υπονόμευσης της ακεραιότητας του Καζακστάν.

Ο CSTO, ο οποίος περιλαμβάνει την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία και το Τατζικιστάν, ανταποκρίθηκε ταχύτατα στο αίτημα και το πρώτο ειρηνευτικό απόσπασμα έφτασε στις 6 Ιανουαρίου. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις αναμένεται να παραμείνουν στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

sputniknews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ