2022-01-10 20:05:52
Φωτογραφία για Η πρόβλεψη της Bank of America για το σοκ της μετάλλαξης Όμικρον και το τέλος της πανδημίας
Η μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και καμία χώρα δεν πρόκειται να γλιτώσει ανεπηρέαστη, προειδοποιούν οι αναλυτές της Bank of America. 

Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο των ΗΠΑ, όλα τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα του πλανήτη θα δουν τα κρούσματα να σημειώνουν απότομη αύξηση και στη συνέχεια μία εξίσου απότομη πτώση, με τη διαδικασία αυτή να διαρκεί περίπου δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America, ο οξεία φάση του κύματος της Όμικρον έχει περίπου τη μισή διάρκεια σε σχέση με το κύμα της Δέλτα. Χώρες που δεν έχουν δει αυξημένα κρούσματα δε σημαίνει ότι είναι εκτός κινδύνου. Δεδομένου του πόσο μεταδοτική είναι η Όμικρον, αναμένεται ένα κυλιόμενο παγκόσμιο σοκ. Λόγω του τεράστιου αριθμού κυρίως ήπιων κρουσμάτων, αναμένεται ότι ο κύριος αντίκτυπος θα είναι η επίδραση της καραντίνας στην προσφορά εργασίας, καθώς ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων πιθανότατα θα οδηγήσει σε καραντίνα μεγάλου αριθμού εργαζομένων στην κορύφωση της επιδημίας κάθε περιοχής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό θα σημαίνει ότι θα πληγούν διάφοροι κλάδοι, καθώς η Όμικρον μεταφέρεται από τη μία περιοχή στην άλλη. Μάλιστα, η νέα μετάλλαξη δεν έχει φτάσει ακόμα στις χώρες της Ασίας που κινούν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα - Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα- κάτι που σημαίνει ότι αναστάτωση στον συγκεκριμένο κλάδο θα προκύψει την άνοιξη, την ώρα που η κατάσταση σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα βελτιώνεται σημαντικά.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ