2022-01-10 20:11:00
Φωτογραφία για Κιλιτσντάρογλου: «Τι τους θέλαμε τους S-400; Θα μας επιτεθεί μήπως... η Ελλάδα;»
Για «καταστροφή» της εξωτερικής πολιτικής υπό τον Ερντογάν έκανε λόγο ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι απομόνωσε τη χώρα και δη στην ανατ. Μεσόγειο, ενώ «παραδέχτηκε» ότι η Τουρκία διαθέτει την πιο αδύναμη αεράμυνα αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

«Κατέστρεψαν την εξωτερική πολιτική. Πάντα βλέπαμε την εξωτερική πολιτική ως εθνική πολιτική. Ιδιωτικοποίησαν τις εξωτερικές υποθέσεις. Τώρα ο Ιμπραχίμ Καλίν εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι εκτός υπουργείου Εξωτερικών. Η εξουσία ανήκει στον Ερντογάν. Έβαλαν την Τουρκία στο βάλτο της Μέσης Ανατολής. Θα δώσουμε άμεσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών, στις πρεσβείες στη Συρία και την Αίγυπτο. Θα πούμε ότι θέλουμε να κάνουμε ειρήνη. Θα πούμε ότι δεν θέλουμε σύγκρουση με τη Συρία. Η Τουρκία είναι η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή
. Θα είμαστε μαζί. Θα αποτρέψουμε την αιματοχυσία εκεί. Το πρόβλημα της Ουκρανίας και της Κριμαίας δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά παγκόσμιο πρόβλημα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους Τατάρους της Κριμαίας. Θα φτιάξουμε τις σχέσεις με το Ισραήλ, φυσικά θα υπερασπιστούμε το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης. Το ίδιο και για τη Λιβύη», εξήγγειλε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Τί τους θέλαμε τους S-400; Θα μας επιτεθεί μήπως η Ελλάδα;»

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε επίσης για τη σκοπιμότητα της αγοράς του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, το οποίο έχει βάλει σε πολλούς… διπλωματικούς μπελάδες την Τουρκία με τη Δύση.

«Γιατί αγόρασαν τους S-400; Θα μας επιτεθούν μήπως η Ελλάδα, το Ιράκ ή η Συρία; Το πήραμε ως αντάλλαγμα για το (ρωσικό) αεροπλάνο, που καταρρίψαμε», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Αδύναμοι στον αέρα

 

Ο πρόεδρος του CHP κατέδειξε τις ελλείψεις της Τουρκίας στον τομέα της αεράμυνας υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εφοδιασμού νέας τεχνολογίας αεροσκαφών.

«Το σύστημα αεράμυνας μας είναι πολύ αδύναμο αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Το πιο αδύναμο σύστημα αεράμυνας σε αυτή την περιοχή το έχει η Τουρκία. Δεν μας δίνουν ανταλλακτικά για τα F-16. Δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που πληρώσαμε για τα F-35. Θα αλλάξουμε την εξωτερική πολιτική 180 μοίρες», υποσχέθηκε, ενώ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για κυβίστηση στην ανατ. Μεσόγειο λόγω Κατάρ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ