2022-01-11 09:25:44
Φωτογραφία για Από μια απλή συρταριέρα σε ένα πραγματικά ξεχωριστό έπιπλο
Πραγματικά ιδιαίτερη μετατροπή μιας απλής συρταριέρας σε ένα πολύ εντυπωσιακό έπιπλο, από τον λογαριασμό instagram thishartandhome.

Η συγκεκριμένη  αλλαγή έχει γίνει πάνω σε μια συρταριέρα Malm της ΙΚΕΑ, όμως ασφαλώς αντίστοιχα μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπου απλό έπιπλο με συρτάρια. 

Η μετατροπή περιλαμβάνει 4 στάδια, εύκολο να πραγματοποιηθούν ακόμη και από κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε παρόμοιες DIY - Κατασκευές.

1. Βάψιμο της συρταριέρας με χρώμα κιμωλίας

2. Προσθήκη ξύλινου πλαισίου περιμετρικά των συρταριών που θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης και ανά σημεία θα ενισχύσετε με πολύ μικρά καρφάκια.

Ανάλογα με το στυλ του επίπλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό ξύλινο πηχάκι που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας ή πιο περίτεχνα σκαλιστά πηχάκια ειδικά για μαρκετερί και διακόσμηση επίπλων. 

3.Προσθήκη υφάσματος στην μπροστινή όψη των συρταριών, που επίσης θα το κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης και θα το βάψετε με το ίδιο χρώμα κιμωλίας.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ύφασμα τύπου τζιν ή και χοντρή φυσική λινάτσα, τοποθετημένη διπλή. 

Στην τοποθέτηση του υφάσματος το πιο βασικό σημείο είναι το σωστό τέντωμά του όπως και το γύρισμα στις άκρες, πριν το κολλήσετε πάνω στο κάθε συρτάρι, έτσι ώστε να μην ξεφτίσει.  

4.Προσθήκη  λαβής - πόμολου σε κάθε συρτάρι.

Οι απλές μεταλλικές και σχετικά μεγάλου μήκους λαβές είναι οι πρακτικότερες για χρήση σε συρταριέρες με συχνή χρήση, όμως ασφαλώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου τύπου πομολάκια προτιμάτε. 

Προεραιτικά μπορείτε να προσθέσετε και πόδια, αν το έπιπλο που θα μετατρέψετε δεν διαθέτει, όμως ακόμη και χωρίς αυτά το αποτέλεσμα είναι εξίσου όμορφο. 

Tip: Στην συγκεκριμένη μετατροπή έχουν χρησιμοποιηθεί σκούρες αποχρώσεις, απόλυτα ταιριαστές στον χώρο που έχει τοποθετηθεί το έπιπλο, όμως το ίδιο εντυπωσιακή μπορεί να γίνει η όψη ενός παρόμοιου επίπλου με την χρήση πιο ανοιχτών και έντονων χρωμάτων ενώ το ύφασμα, αν επιλέξετε να βάψετε το έπιπλο σε λευκό χρώμα, μπορεί να αντικατασταθεί και με ψάθα Βιέννης. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ