2022-01-15 08:40:10
Φωτογραφία για Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή έφτασε στα 38 και δεν έκανε παιδί»



Με την επιστήμη να εξελίσσεται καθημερινά πολλοί νέοι ορίζοντες ανοίγονται οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τον ρου της σύγχρονης κοινωνίας.

Ειδικά για τις γυναίκες το επίτευγμα της συντήρησης ωαρίων γεννά μία ευκαιρία που παλαιότερες γενιές δεν είχαν, την απόκτηση ενός παιδιού εκτός του πλαισίου που ορίζει η βιολογία.

Η σύγχρονη γυναίκα έχει κερδίσει την ανεξαρτησία της, είναι μία γυναίκα καριέρας αλλά και μία γυναίκα που έχει αφήσει πίσω της τους συντηρητισμούς που την ανάγκαζαν να βάζει πλαφόν στην ηλικία που θα τεκνοποιήσει.

Η Ελεονώρα Μελέτη ανήκει στη μερίδα των γυναικών που γεύτηκαν τους καρπούς της επιστήμης παίρνοντας την απόφαση να καταψύξει τα ωάρια της στο παρελθόν.

Πολλές φίλες της στο διαδίκτυο τη ρωτούν συχνά για τη διαδικασία αλλά αυτή τη φορά η δημοσιογράφος στην απάντηση που τους  έδωσε προτίμησε να εστιάσει σε μία διαφορετική πλευρά του ζητήματος.

«Από εχθές ,έχετε στείλει δεκάδες φίλες, μήνυμα, ζητώντας να σας πω για την συντήρηση ωαρίων. Δεν θα μακρηγορήσω. Η διαδικασία είναι τυπικά και ιατρικά απλή και νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνετε. Θα ήθελα ωστόσο να εστιάσω σε κάτι πιο περίπλοκο κ δύσκολο, στην όλη διαδικασία , που είναι η ψυχολογία της γυναίκας που καλείται να το κάνει: Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να της θυμίζουν ότι μεγαλώνει. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή έφτασε στα 38 και δεν έχει κάνει παιδί. Δεν έκανε γιατί επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στη δουλειά της, γιατί αυτό ήθελε.

Δεν έκανε γιατί χώρισε από μία σχέση ετών, στην οποία είχε επενδύσει, και δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσε. Δεν έκανε γιατί δεν έχει βρει ακόμα τον σύντροφο της. Δεν έκανε γιατί αρρώστησε και πρέπει να το καθυστερήσει. Δεν έκανε γιατί δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Δεν έκανε γιατί δεν είναι σίγουρη ακόμα αν θέλει να κάνει και πότε. Οποίος κι αν είναι ο λόγος, φέρει πάνω του και πίσω του έντονη κριτική. Η γυναίκα που καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει συντήρηση ωαρίων έχει να διαχειριστεί μέσα της πολλά. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι δικαστές των πάντων, ας μην κάνουμε τα πράγματα πιο δύσκολα με την επί παντός επιστητού κριτική μας. Ας είμαστε υποστηρικτικοί και πιο επιφυλακτικοί στο πως θα μιλήσουμε για εκείνες χωρίς να είμαστε εκείνες. Αν δεν σε αφορά το θέμα, αν αναρωτιέσαι τι θέλουν όλες αυτές της τηλεόρασης και βγαίνουν και λένε τι κάνουν με τα αυγά τους, μη σχολιάσεις. Άστο. Προσπέρνα. Γιατί γύρω σου υπάρχουν πολλές που θα βοηθηθούν από τέτοιες αναρτήσεις. Υπάρχουν πολλές που δεν είχαν την τύχη να τα κάνουν όλα τέλεια όπως εσύ κ έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν λιγάκι τη ψυχή τους…Με αγάπη.

*στο «γυναίκα ψάχνει» υπάρχει κεφάλαιο αφιερωμένο στην συντήρηση ωαρίων. Αναλυτικά σε 15 σελίδες όλα όσα βίωσα κατά τη διαδικασία. Για οποία πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει» έγραψε η παρουσιάστρια του Mega.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ