2022-01-16 21:50:01
Φωτογραφία για Ανοίγει η πλατφόρμα για θεραπεία με το χάπι της Merck: Μέσα σε 24 ώρες η έγκριση. Πώς θα γίνεται η διάθεση
Στο οπλοστάσιό μας, εκτός από το εμβόλιο, προστίθεται πλέον και το φάρμακο κατά του κορονοϊού της Merck, το οποίο βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη διάθεση των αντιιικών φαρμάκων της Merck, καθώς η χώρα μας έχει παραλάβει 5.700 τέτοιες θεραπείες.

Μέσα σε 24 ώρες η έγκριση της αίτησης για τα χάπια της Merck για ασθενείς που είναι θετικοί με PCR ή Rapid Test. Τα χάπια θα δίνονται από τα φαρμακεία των νοσοκομειών η διάθεση των χαπιών και μάλιστα συζητείται μήπως η διάθεσή τους γίνεται μέσω των νοσοκομείων που εφημερεύουν. Δικαιούχοι θα είναι όσοι ήταν και για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με εξαίρεση τις εγκυμονούσες, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες κλινικές δοκιμές.

Θέμα ωρών η επιβολή των πρώτων προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60

Την ίδια ώρα, θέμα ωρών είναι η επιβολή των πρώτων προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, καθώς εκπνέει απόψε η προθεσμία για όσους δεν έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού. Την Κυριακή σχηματίστηκαν ουρές έξω από εμβολιαστικά κέντρα από κάποιους που έσπευσαν έστω και την τελευταία στιγμή να εμβολιασθούν.


Μετά την ανακοίνωση του μέτρου κλείστηκαν 220.000 νέα ραντεβού και σήμερα το 90% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας έχει εμβολιαστεί. Ωστόσο, 303.000 άνθρωποι παραμένουν αθωράκιστοι απέναντι στον κορονοϊό. Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους που έχουν γεννηθεί έως 31/12/1961 θα είναι 100 ευρώ μηνιαίως με εξαίρεση αυτόν τον μήνα που θα αντιστοιχεί σε 50 ευρώ.

Εξαιρούνται εκείνοι που έχουν απαλλαγεί από τον εμβολιασμό από τις επιτροπές του υπουργείου Υγείας, όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και 15.000 άτομα περίπου που έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ'οίκον και αυτός εκκρεμεί. Ο αριθμός των ανεμβολίαστων σε αυτές τις ηλικίες είναι σημαντικός, δεδομένου ότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας συνεχίζεται, καθώς η δυναμική της μετάλλαξης Δέλτα παραμένει και δίνει βαριές νοσηλείες. Αν πάντως συνεχιστεί να παρατηρείται πτώση στα κρούσματα, όλα δείχνουν χαλάρωση των μέτρων αν και οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την επιτροπή των ειδικών εντός της εβδομάδας. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όλα μηδέν στη λεωφόρο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όλα μηδέν στη λεωφόρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ