2022-01-17 20:39:11
Φωτογραφία για Μπουρλά: Σύντομα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω - Μαζί μας για χρόνια ο κορονοϊός
 

Σύντομα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω, δηλώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, σε αποκλειστική συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με αφορμή τις ανακοινώσεις της εταιρείας για επεδυτικά σχέδια μισού δισ. ευρώ στη Γαλλία, με ορίζοντα πενταετίας.

"Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω. Είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας", αναφέρει πιο ειδικά ο "ισχυρός άνδρας" του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας του στη Γαλλία, σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά στα "σκαριά" βρίσκεται η συνεργασία με την Novasep, η οποία θα παράγει την βασική δραστική ουσία του χαπιού της Pfizer κατά της Covid-19, Paxlovid, καθώς και η επένδυση σε γαλλικές εταιρείες βιοτεχνολογίας και η αύξηση των κλινικών μελετών με τη συμμετοχή Γάλλων ασθενών.


Επένδυση 520 εκατ. ευρώ της Pfizer στη Γαλλία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε εξάλλου τη Δευτέρα στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά χρόνια ακόμη, ωστόσο ότι το σημερινό πανδημικό κύμα λογικά θα είναι το τελευταίο που οδηγεί σε περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε για το εμβόλιο της Pfizer ότι είναι "ασφαλές και αποτελεσματικό" για τα παιδιά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε ότι η Pfizer θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία, μέσα στην επόμενη 5ετία, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ