2022-02-07 07:40:48
Φωτογραφία για 4 Τρόποι για να δημιουργήσετε ένα ... Χρωματιστό Μπαλκόνι
Το χρώμα, όπως ακριβώς και στο εσωτερικό του σπιτιού, έτσι μπορεί να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα και στο μπαλκόνι σας.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το διάστημα που κατά βάση το μπαλκόνι ειδικά σε μικρά σπίτια αποτελεί ουσιαστική ...προέκταση του σπιτιού και είναι αρκετές οι ώρες που περνάτε σε αυτό, δημιουργείστε με απλούς και όχι δαπανηρούς τρόπους ένα ...χρωματιστό χαρούμενο περιβάλλον.  

Πολύχρωμα έπιπλα - υφάσματα

Τα πολύχρωμα έπιπλα και κυρίως τα χρωματιστά υφάσματα είναι ο κατ΄εξοχήν τρόπος για να προσθέσετε έντονο χρώμα σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη και αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία - επιφάνειες (τοίχοι, κάγκελα, δάπεδο) είναι σκουρόχρωμα ή και εντελώς λευκά 

Ειδικά ένα όχι μεγάλων διαστάσεων μπαλκόνι μπορεί να "φωτιστεί χρωματικά ακόμη και μόνο με μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια σε έντονες αποχρώσεις. 

Όχι μόνο τα ξύλινα αλλά και κάθε τύπου μεταλλικά, μπαμπού ή και πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου μπορούν να βαφτούν με χρώμα σε σπρέϊ σε όποια απόχρωση θέλετε. 


Για ακόμη πιο έντονο χρώμα στο σύνολο του χώρου συνδυάστε τις αποχρώσεις των επίπλων με εξίσου χρωματιστά μαξιλάρια - υφασμάτινα στοιχεία. 

Tεχνητό γρασίδι

Αλλάξτε εντελώς την όψη και την αισθητική του μπαλκονιού σας με τεχνητό γρασίδι. Η τοποθέτησή του είναι πολύ εύκολη και είναι ένας πραγματικά εντυπωσιακός τρόπος για να ...πρασινίσετε το μπαλκόνι σας εύκολα και γρήγορα και να δημιουργήσετε σε αυτό την ατμόσφαιρα ενός μικρού ή μεγαλύτερου κήπου.

Χρωματιστές γλάστρες

Συγκεντρώστε σε ένα σημείο γλάστρες σε ζωηρά χρώματα και δημιουργείστε μια εντυπωσιακή γωνιά, διαμορφώνοντας την διάταξή τους ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας.  

Ένας ακόμη πιο απλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στο μπαλκόνι είναι τα μεταλλικά κρεμαστά - κασπώ γλαστράκια που μπορείτε να τοποθετήσετε σε όποιο σημείο του χώρου πιστεύετε πως θα είναι περισσότερο λειτουργικά, ώστε να μπορείτε εύκολα και χωρίς πρόβλημα να τα ποτίζετε. 

Βάψιμο τοίχων

Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να αλλάξετε εντελώς την αισθητική ενός μπαλκονιού, αρκεί να μένετε σε μονοκατοικία ή 2-3όροφα σπίτια μαζί με συγγενικά σας πρόσωπα, αφού οι προσόψεις στις πολυκατοικίες συνήθως δεν επιτρέπετε να διαφοροποιούνται ανά όροφο για λόγους ομοιομορφίας της οικοδομής. 

Αν το προτιμάτε μπορεί να βαφτεί και επιλεκτικά ένας μόνο τοίχος του μπαλκονιού ή και κάποια μόνο σημεία, ανάλογα με τον γενικό σχεδιασμό του χώρου.

Το  κίτρινο, το μπλε και το πράσινο είναι από τις πολύ ταιριαστές αποχρώσεις για τοίχους εξωτερικών χώρων, αλλά φυσικά η επιλογή είναι κατ΄αρχήν θέμα προσωπικού γούστου. 

Απλώς ...λουλούδια

Ακόμη και αν το σύνολο των στοιχείων - επίπλων του μπαλκονιού σας κινείται σε απαλές ή σκούρες φυσικές αποχρώσεις, λευκό, μαύρο ή σε μια "μουντή" διχρωμία η όψη του μπορεί να διαφοροποιηθεί εντελώς αν τοποθετήσετε στις γλάστρες - ζαρντινιέρες σας πολύχρωμα λουλούδια. 

Ο πιο πρακτικός τρόπος για να έχετε όλες τις εποχές του χρόνου ένα ...χρωματιστό ανθισμένο μπαλκόνι είναι να διαθέτετε μερικά βασικά μεγάλα φυτά που παραμένουν μόνιμα πράσινα και την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού να προσθέτετε μερικές γλάστρες, ακόμη και μικρού μεγέθους, με εποχιακά πολύχρωμα λουλούδια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ