2022-02-09 18:40:10
Φωτογραφία για Λάμπρος Φισφής: «Ετοιμάζουμε ένα comedy show με το Star»



Στο gossip-tv.gr παραχώρησε συνέντευξη ο Λάμπρος Φισφής, ο οποίος παρουσίαζε τα backstage του «DWTS» στο πλευρό της Βίκυς Καγιά. Ο γνωστός stand-up comedian μίλησε για τις παραστάσεις του, για την σύζυγό του Σάρα, για την συνεργασία του με την Βίκυ Καγιά αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια στην τηλεόραση.



Πως σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με stand up comedy;

Μου άρεσε πάρα πολύ η κωμωδία αλλά το stand up comedy δεν υπήρχε σαν είδος στο μυαλό και στις γνώσεις μου. Επίσης η ιδέα, μου ήρθε με αφορμή μία βιντεοκασέτα με τον Έντι Μέρφεϊ και ένα stand up comedy που είχε κάνει, το είδα και είπα ‘’α αυτό θέλω να κάνω’’. Το έψαξα μετά πιο πολύ και μου άρεσε.



Η ηθοποιία σαν χώρος δεν θα σε ενδιέφερε; Να πρωταγωνιστήσεις σε κάποια σειρά για παράδειγμα;

Ναι σίγουρα όταν ήμουν πιο μικρός με ενδιέφερε αλλά είμαι και από αυτή τη γενιά που πάντα οι γονείς λένε ‘’κάνε ένα πτυχίο και μετά κάνεις και το χόμπι σου’’. Όταν ασχολήθηκα με το stand up comedy και πήρα αυτή την κατεύθυνση δεν ήταν μεγάλη η επιθυμία να ασχοληθώ με την υποκριτική.



Τι πτυχίο έχεις;

Πτυχίο έχω στο μάρκετινγκ. Στο ΤΕΙ εμπορίας και διαφήμισης. Ασχολήθηκα λίγο αλλά έφυγα δεν ήταν για μένα αυτός ο χώρος.



Η πρώτη παράσταση στο stand up πότε πραγματοποιήθηκε;

Η πρώτη παράσταση ήταν το 2009 και ήταν στην Ολλανδία, σε μία βραδιά «open mind», έτσι λέγεται, όπου πρακτικά όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και έχει πέντε λεπτά να παρουσιάσει ότι θέλει, από ποίηση μέχρι τραγούδι, stand up, είναι τελείως ελεύθερο, οπότε γίνεται και ένα ακραίο μπάχαλο. Μπορεί δηλαδή να βγει κάποιος να διαβάσει ένα δραματικό ποίημα και μετά να βγεις εσύ και να κάνεις τον κόσμο να γελάσει, όπως συνέβη σε εμένα.



Το κοινό του εξωτερικού είναι ίδιο με το ελληνικό; Γελάνε το ίδιο;

Κανένα κοινό δεν είναι το ίδιο καθώς καμία χώρα δεν έχει ίδια κουλτούρα. Σίγουρα το Ολλανδικό κοινό είναι αρκετά διαφορετικό από το ελληνικό καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Αν τους αρέσει κάτι θα χαμογελάσουν, αν δεν του αρέσει όμως μπορεί να σε κοιτάνε μέχρι να κλάψεις. Το ελληνικό κοινό είναι εκδηλωτικό, γελάει με την ψυχή του, όλο το σώμα κουνιέται, ‘’χτυπάει’’ τον διπλανό και γελάει δυνατά. Είναι ωραίο κοινό και είναι και το κοινό μου, οι άνθρωποί μου που σημαίνει ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα.



Πως γνωριστήκατε με την γυναίκα σου, Σάρα;

Γνώρισα την γυναίκα μου στην Ολλανδία. Η γνωριμία έγινε μέσα από το Erasmus. Είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και εκεί γνωριστήκαμε. Είναι ένα «διαβολικό» σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενώσει τους λαούς μέσα από αυτό το πανεπιστημιακό πρόγραμμα (γέλια) όπου πας εκεί και ουσιαστικά γνωρίζεις ανθρώπους από άλλες χώρες. Εγώ και η γυναίκα μου συνεισφέραμε σε αυτό με δύο κόρες.



Και αποκτήσατε δύο υπέροχες κόρες. Πώς είναι να ζεις με τρεις γυναίκες μέσα στο σπίτι;

Μια χαρά είναι. Νομίζω πως είναι καλύτερα από το να ζεις με τρεις άντρες (γέλια). Τα δύο είναι παιδιά, δεν μπορώ να σου πω ότι μπορώ ακόμα να χαρακτηρίσω τις κόρες μου γυναίκες.



Σκέφτεστε για τρίτο παιδί;

Όχι καλέ. Έχεις μιλήσει με την γυναίκα μου; (γέλια)



Με όλα αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό για βίαιες συμπεριφορές, φοβάσαι; Καθώς μεγαλώνεις και δύο κόρες…

Προφανώς ως γονιός φοβάσαι τα πάντα. Ο φόβος είναι κάτι που δεν σταματάει, από την ημέρα που γεννιέται το παιδί. Ακούμε συνεχώς για άσχημες συμπεριφορές και μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε να το σταματήσουμε όλο αυτό και να μην υπάρχουν τέτοια περιστατικά.



Όταν μεγαλώσουν οι κόρες σου και καταλαβαίνουν κάποια πράγματα, θα τις συμβουλέψετε;

Προφανώς. Προσπαθείς να τα συμβουλέψεις, να τους εξηγήσεις. Όλα αυτά είναι κάποιοι κίνδυνοί οπότε προσπαθείς να τους μιλήσεις και να τους εξηγήσεις ώστε να καταλάβουν κάποια πράγματα. Πρέπει να βρίσκεις πάντα τον τρόπο που αρμόζει και στο παιδί σου για να μπορέσεις να περάσεις το μήνυμα που θέλεις.



Τι σε έκανε να απαντήσεις θετικά στο «Dancing with the stars»;

Ήταν μία πολύ ωραία πρόταση που μου έγινε από το Star. Μου άρεσε που είναι ένα σόου τεράστιο, ένα σόου που έχουμε να δούμε πάρα πολύ καιρό στην τηλεόραση, σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή το στούντιο, τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και μπροστά και πίσω από τις κάμερες, η ιδέα του live, ότι το ζεις εκείνη την στιγμή, έχει άλλο παλμό από μία μαγνητοσκοπημένη εκπομπή και η συνεργασία όλων των συντελεστών ήταν άψογη. Βέβαια μου αρέσει και το αντικείμενο καθώς η γυναίκα μου είναι χορεύτρια, είναι κάτι που μου αρέσει και έχω παρακολουθήσει αρκετά.



Εσένα δεν σε είδαμε να χορεύεις…

Για το καλό της τηλεόρασης και του πλανήτη, δεν χόρεψα (γέλια).



Πώς ήταν η συνεργασία με την Βίκυ Καγιά;

Η συνεργασία με την Βίκυ ήταν εξαιρετική, είναι πολύ κουλ άνθρωπος. Μπορεί να συνεργαστήκαμε λίγο κατά την διάρκεια του σόου, όμως στα καμαρίνια περνούσαμε πάρα πολύ ωραία. Η Βίκυ είναι πάρα πολύ ήρεμη, δεν έχει ανασφάλειες, κόμπλεξ και όλα αυτά που ίσως μπορούν να προκαλέσουν έναν ανταγωνισμό. Επειδή λοιπόν είναι τόσο καλή και άνετη δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να σταθώ δίπλα της και να κάνουμε χαβαλέ και να είμαστε κιόλας δίπλα δίπλα και να παρουσιάσουμε κάτι μαζί.



Θα συμμετείχες σε κάποιο ριάλιτι, όπως το Survivor είτε ως παίκτης είτε ως παρουσιαστής;

Σαν παίκτης δεν νομίζω να συμμετείχα. Η φάση μένουμε παραλία και είναι όλα ελεύθερα, μου αρέσει και συνήθως το κάνω στις διακοπές μου και μου ταιριάζει αλλά όχι γιατί έχει διάφορα κομμάτια που δεν μπορώ να κάνω. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα αθλήματα δεν θα τα έκανα με την καμία, δηλαδή χίλιες φορές να χορέψω στο DWTS παρά να κάνω τις πίστες που έχουν στο Survivor, θα πέθαινα από την πρώτη μέρα και θα ήμουν και η ντροπή της ομάδας μου (γέλια).

Ως παρουσιαστής δεν το έχω αναλύσει γιατί πρέπει να δω κάποια πράγματα ώστε να αποφασίσω. Πρέπει πριν πάρεις την απόφαση να δεις αν μπορείς να το κάνεις σωστά γιατί μπορεί κάποια πράγματα να σου αρέσουν πάρα πολύ αλλά να μην βγει το αποτέλεσμα που θέλεις.



Έχεις σκεφτεί να κάνεις κάτι τηλεοπτικά;

Με το Star ήταν μία ωραία συνεργασία και θα θέλαμε κάποια πράγματα να γίνουν με κάποιες ιδέες που έχουμε συζητήσει. Είναι δύσκολη βέβαια η κατάσταση αυτή τη στιγμή λόγω κορονοϊού οπότε δεν ξέρω αν θα προχωρήσει κάτι τώρα. Είναι δύσκολο γιατί δεν μπορείς να κάνεις κωμωδία χωρίς κοινό.



Συζητάς δηλαδή κάτι παρόμοιο με το «Κάψε το σενάριο»;

Όχι ίδιο αλλά θα είναι ένα σόου που θα το βλέπεις για να γελάσεις, ένα comedy show δηλαδή.



Πώς είχες περάσει στην καραντίνα;

Σε ποια από όλες; (γέλια). Εγώ μετράω τις καραντίνες με σεζόν, δηλαδή season 1, season 2. Το season 1 ήταν το καλό. Ξαφνικά ήρθε κάποιος και σου είπε ‘’ζήσε αυτό που δεν πρόκειται να ξαναζήσεις στην ζωή σου’’. Ήταν μία σουρεάλ κατάσταση καθώς είχαμε 9 κρούσματα και καθαρίζαμε τα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ και τώρα έχουμε 50.000 και είμαστε άνετοι. Το δύσκολο για εμάς ήταν τα παιδιά καθώς ήταν κλεισμένα στο σπίτι για αρκετό καιρό και ήρθαν σε απελπισία.



Υπήρξαν τριβές με την Σάρα;

Όχι ευτυχώς. Είναι αρκετά καλή η σχέση μας και δεν υπήρξε πρόβλημα στην καραντίνα. Άσε κιόλας που είχαμε ενωθεί ενάντια στα παιδιά, οπότε έπρεπε να μείνουμε ομάδα (γέλια). Κάθε μέρα βρίσκαμε μια δραστηριότητα ώστε να είναι απασχολημένα.



Είχες φοβηθεί καθόλου με τον κορονοϊό;

Υπάρχει φόβος αλλά είμαι ψύχραιμος γενικά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη οπότε είμαι ήρεμος. Εννοείται όμως πως φοβάσαι για τους δικούς σου που είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ήταν δύσκολα γενικά για εμάς και με δύο μικρά παιδιά.



Πώς φαντάζεσαι την ζωή σου σε 10 χρόνια από τώρα;

Φαντάζομαι να είμαι υγιής, να ασχολούμαι με την κωμωδία και να είμαι με την οικογένεια μου. Αν πάρεις τον δρόμο που σου αρέσει και αρκετά χρόνια να περάσουν απλά τον εξελίσσεις, δεν τον αλλάζεις.



Πως νιώθεις που στο tik tok παίρνουν ατάκες από παραστάσεις σου και τις μιμούνται;

Θα σου πω μία αστεία ιστορία που δεν ξέρει ο κόσμος. Θα σου αποκαλύψω γιατί έχω tik tok. Εγώ δεν είχα λογαριασμό αλλά μου είπαν ότι κάποιος είχε φτιάξει ένα λογαριασμό με το όνομα μου και μιλούσε σαν να ήμουν εγώ, ήταν δηλαδή σαν να ήταν ο επίσημος λογαριασμός του Λάμπρου Φισφή. Κάπως χειριζόταν τους χρήστες και πάω βλέπω εγώ τον συγκεκριμένο λογαριασμό και δημιούργησα ένα για να του κάνω report. Εκεί παρατήρησα ότι υπάρχει ένας τεράστιος όγκος με δικά μου βίντεο που ο κόσμος με μιμούνταν και ένιωσα εκπληκτικά. Ήταν συγκινητικό γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που τα έκαναν καλύτερα από εμένα. Μετά ξεκίνησα να ανεβάζω και εγώ δικά μου βίντεο και άρχισε να μου αρέσει. Μπορώ να πω πως είναι η μόνη εφαρμογή που μπαίνω τόσο πολύ.



Όταν ο κόσμος σε βλέπει στο δρόμο, τι σου λέει;

Με πλησιάζουν οι άντρες και μου λένε ‘’αρέσεις πάρα πολύ στη γυναίκα μου’’, είναι πολύ κλασσικό κανένας άντρας δεν μου έχει αρέσεις σε μένα. Ένα ακόμα που μου λένε είναι ‘’έχω έναν φίλο ίδιο με εσένα’’ , αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι έχουν έναν φίλο με αφάνα μαλλί ή με γυαλιά και μετά μπορεί να είναι ότι τους αρέσει η δουλειά μου και οι παραστάσεις μου.



Είχες ποτέ σε παράσταση σου κάποια ακραία συμπεριφορά;

Έχουν γίνει μικροπεριστατικά του τύπου να θιχτεί κάποιος αλλά κάτι ακραίο όχι. Δεν έχει εισβάλλει κάποιος για να διακόψει την παράσταση, δεν μου έχουν πετάξει κάτι στη σκηνή. Το μόνο ακραίο αν μπορούμε να το πούμε έτσι ήταν, όταν η Λούκα στεκόταν μπροστά από την αφίσα μου σε θέατρο και έλεγα αυτός είναι ο σατανάς μην πηγαίνετε στην παράσταση και κάτι τέτοια.



Τέλος θα μας μιλήσεις λίγο για τις παραστάσεις που κάνεις;

Ετοιμάζουμε μία πολύ μεγάλη παράσταση που ετοιμάζουμε στις 6 Ιουνίου και θα είναι στο κλειστό Φαλήρου στο Tae Kwon Do και είναι ότι πιο μεγάλο έχω κάνει ποτέ. Εκεί πάμε να κάνουμε μία παράσταση με 5.000 άτομα, το οποίο είναι ένα μία πρόκληση από μόνο του. Το δουλεύουμε πολύ καιρό και είναι ανοιχτή η προπώληση για εισιτήρια. Ονομάζεται ‘’Αυτά είναι’’ και έχει να κάνει με όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια αλλά και μία πιο γενική θεματολογία που δεν έχει να κάνει με την πανδημία. Είναι stand up comedy με όλες αυτές τις συνήθειες και μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας που μας κάνουν να γελάμε.

Και φέτος σκηνοθέτησα την πρώτη μου παράσταση σε συνεργασία με την σύζυγό μου, Σάρα και είναι βρεφικό θέατρο, είναι από 10 μηνών έως 3 ετών. Είναι ένα κομμάτι ηλικιακό, το οποίο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες επιλογές θεατρικά διότι συνήθως θεατρικά έργα ξεκινούν από τεσσάρων ετών. Οπότε η παράσταση είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να κρατάει το ενδιαφέρον και να ψυχαγωγήσει τα μωρά και είναι στο Μέγαρο Μουσικής και λέγεται η «Βασίλισσα των πάντων». Έχει να κάνει με τον κόσμο της φαντασίας. Παίζει η γυναίκα μου και έχουμε και έναν εξαιρετικό μουσικό που παίζει live ότι μουσικό όργανο υπάρχει από όλο το κόσμο και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ