2022-02-14 21:29:48
Φωτογραφία για Γερμανία: Σύγκρουση τρένων κοντά στο Μόναχο – Ένας νεκρός και τουλάχιστον 10 τραυματίες
Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Μόναχο το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δύο τρένα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Ebenhausen-Schaeftlarn, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Μονάχου. Επί τόπου έσπευσαν πάνω από 200 μέλη σωστικών συνεργείων και αστυνομικοί.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνώνται τα αίτια της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, δύο συρμοί της γραμμής S-Bahn βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.


Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, τον Αύγουστο του 2021 στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση, τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

 

Πηγές: DW, The Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ



sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ