2022-02-14 20:24:46
Φωτογραφία για Προειδοποίηση ΕΟΦ: Κίνδυνος για την υγεία από προϊόν για την απώλεια βάρους



Κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «DIOX TEADETOX %100 EXTRACT POWDER». Το εν λόγω σκεύασμα, που προωθείται για την απώλεια βάρους, πιθανώς έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τριετίες: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους μετά την απόφαση του ΣτΕ

Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του προϊόντος έδειξαν ότι αυτό περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους - κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, για την υγεία του χρήστη, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος από τη χρήση του σκευάσματος.

Τι να κάνουν οι καταναλωτές αν περιέλθει στην κατοχή τους το σκεύασμα

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές, σε περίπτωση που το συμπλήρωμα περιέλθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ