2022-02-16 00:08:50
Φωτογραφία για Ο Έλον Μασκ δώρισε μετοχές αξίας σχεδόν $6 δισ. της Tesla! - Άγνωστος ο αποδέκτης...
Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές την Ιστορία, για φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποίησε στα τέλη του προηγούμενου έτους ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, κατά το χρονικό διάστημα 19 έως 25 Νοεμβρίου 2021 δώρισε μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 5,7 δισ. δολαρίων, με βάση τη μέση τιμή της μετοχής το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με γνωστοποίηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.

Στη γνωστοποίηση δεν αναφέρεται ο αποδέκτης της δωρεάς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η δωρεά του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου έλαβε χώρα λίγο διάστημα μετά την κόντρα του με πολιτικούς όπως ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν όσον αφορά τις ανισότητες και την πρότασή τους για φορολόγηση του πλούτου, που οδήγησε τον Μασκ να προαναγγείλει την πώληση μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας οχημάτων προκειμένου να μειώσει το φορολογικό "χαράτσι” που έπρεπε να πληρώσει ως απόρροια της άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς 23 εκατομμυρίων μετοχών της Tesla.


Λίγες εβδομάδες πριν τη δωρεά, πάντως, ο Μασκ είχε υποσχεθεί μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι παράλληλα με την πώληση μετοχών της Tesla θα δωρίσει και μετοχές αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών εάν ο Οργανισμός "μπορέσει να περιγράψει στο νήμα του Twitter πώς ακριβώς τα 6 δισ. δολάρια θα λύσουν το παγκόσμια πρόβλημα της πείνας. Ο επικεφαλής του προγράμματος, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, απάντησε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου αναπτύσσοντας την πρόταση του Οργανισμού και ο Μασκ ξεκίνησε τη δωρεάν μετοχών την επόμενη Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Στιβ Ταραβέλα αρνήθηκε να αποκαλύψει πληροφορίες, ενώ η Tesla δεν ανταποκρίθηκε στο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στο τμήμα δημοσίων σχέσεων το 2020.

"Από σεβασμό στο απόρρητο των υποστηρικτών μας, η πολιτική του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος ήταν πάντοτε να αφήνει την πρωτοβουλία για οποιαδήποτε αποκάλυψη συνεισφορών στους ίδιους τους δωρητές”, ήταν η απάντηση του Ταραβέλα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο MarketWatch.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ