2022-02-15 23:49:33
Φωτογραφία για Ρώσος διπλωμάτης προς Δύση: «Να βρείτε έναν καλό γιατρό για την παράνοια»
Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, συνέστησε σήμερα στη Δύση να βρει «έναν καλό γιατρό ειδικό στην παράνοια», απορρίπτοντας εκ νέου κάθε ισχυρισμό ότι η Ρωσία απειλεί οποιονδήποτε με τον στρατό της.

Όταν ρωτήθηκε από μέσα ενημέρωσης, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Υεμένη, σχετικά με τις ανησυχίες της Δύσης που εξακολουθούν να εκφράζονται για την πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο διπλωμάτης δήλωσε: «Νομίζω ότι έχουν ανάγκη από έναν καλό γιατρό, τους συνιστώ» να βρουν έναν «ειδικό σε αυτές τις περιπτώσεις παράνοιας».

«Τα στρατεύματά μας βρίσκονται στο έδαφός μας» και «δεν συνιστούν απειλή για κανέναν», επέμεινε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι.

«Δεν γνωρίζω τους αριθμούς, καθώς υπάρχουν πολλές εικασίες ως προς το θέμα αυτό», δήλωσε επίσης σε σχέση με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία. Για την έναρξη μιας μερικής αποχώρησης, ο διπλωμάτης ανέφερε ότι δεν είχε περισσότερα στοιχεία.

«Νομίζω ότι η εκπαίδευση με τη Λευκορωσία θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω», πρόσθεσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρεσβευτής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα από τη Μόσχα μια «επαληθεύσιμη» αποκλιμάκωση, μετά την ανακοίνωση μιας μερικής αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα ουκρανικά σύνορα, εν μέσω της έντονης ανησυχίας εδώ και εβδομάδες για εισβολή και έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ