2022-02-18 11:29:46
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις με διαφορετικά Εμπριμέ Μοτίβα
Από τον κίνδυνο του ...κιτς

σε εξαιρετικά καλαίσθητους

πολύχρωμους χώρους!

Οι διακοσμήσεις με διαφορετικά εμπριμέ μοτίβα, σε υφασμάτινα κυρίως στοιχεία, ανήκουν στις πιο ...ριψοκίνδυνες :) επιλογές, αφού ομολογουμένως ακόμη και για επαγγελματίες διακοσμητές ο πετυχημένος συνδυασμός αποχρώσεων-σχεδίων όταν αυτά ξεπερνούν τα 2-3 στον ίδιο χώρο έχει ένα βαθμό δυσκολίας σημαντικά αυξημένο, σε σχέση με την χρήση αντίστοιχων μονόχρωμων στοιχείων.  

Ο κίνδυνος να "υπερφορτωθεί" οπτικά ένας χώρος είναι σαφώς  πολύ μεγαλύτερος όταν στα υφασμάτινα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την διακόσμησή του πχ διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες, χαλιά, λευκά είδη κλπ. αναμειχθούν πολλά διαφορετικά μοτίβα, που θα πρέπει να συνδυαστούν χρωματικά τόσο μεταξύ τους όσο και με όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.  

Η χρήση δύο μόνο αποχρώσεων μαζί με λευκό ή μαύρο, είναι από τις ασφαλέστερες επιλογές για να συνδυάσετε διαφορετικά εμπριμέ υφάσματα ή και στοιχεία όπως πχ μια ταπετσαρία ή ένα πολύχρωμο έπιπλο στον ίδιο χώρο.


Ο περιορισμός στον αριθμό των χρωμάτων δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια στην ανάμειξη διαφορετικών μοτίβων που μπορεί να είναι γεωμετρικά, φλοράλ,  ριγέ κλπ. ακριβώς στους ίδιους χρωματικούς τόνους. 

Ο περιορισμός των εμπριμέ στοιχείων σε μία μόνο μεγάλη επιφάνεια ενός δωματίου πχ στα υφάσματα - μαξιλάρια του καναπέ ή αντίστοιχα του κρεβατιού, σε ένα χαλί, μια ταπετσαρία κλπ. επίσης είναι μια καλαίσθητη επιλογή που δύσκολα θα ...αποτύχει αισθητικά, ειδικά αν συνδυάσετε 2-3 εμπριμέ σχέδια με ταιριαστής απόχρωσης μονόχρωμα κομμάια. 

Μια επίσης ...ασφαλής διακοσμητικά λύση για να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά εμπριμέ υφάσματα είναι η τήρηση στο σύνολο του χώρου μιας σχεδόν "αυστηρής" διχρωμίας στην οποία τα εμπριμέ στοιχεία θα περιλαμβάνουν την μία απόχρωση, όπως στο συγκεκριμένο καθιστικό τα ροζ-μωβ μαξιλάρια και το χαλί, ενώ το δεύτερο χρώμα θα περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε μεγάλες μονόχρωμες επιφάνειες όπως εδώ στον πράσινο καναπέ και τα φυτά εσωτερικού χώρου. 

Με τον ίδιο τρόπο σαν κεντρική μεγάλη επιφάνεια -για την μία από τις βασικές αποχρώσεις ενός χώρου- μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τοίχος, βαμμένος στο πιο έντονο χρώμα από όσα συνολικά θα χρησιμοποιήσετε και την χρήση της ίδιας απόχρωσης και σε κάποια από τα μικρότερα εμπριμέ υφασμάτινα στοιχεία και διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα τοποθετηθούν στο ίδιο σημείο.  

Ένα γενικό λευκό "φόντο" σε τοίχους και μεγάλες επιφάνειες επίπλων, επίσης δημιουργεί την ευχέρεια να χρησιμοποιηθούν πολλά διαφορετικά μοτίβα-αποχρώσεις σε εμπριμέ υφάσματα, που όσο περισσότερο λευκό περιλαμβάνουν και αυτά τόσο πιο ταιριαστό και καλαίσθητο το διακοσμητικό αποτέλεσμα. 

Η ένταση των χρωμάτων διαφοροποιεί κατά πολύ την εικόνα στην χρήση εμπριμέ μοτίβων, αφού φυσικά αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν και σκούρα ή πιο απαλά "διακριτικά" χρώματα, που σε συνδυασμό και με αντίστοιχης απόχρωσης μονόχρωμα στοιχεία δημιουργούν ένα πιο "ήπιο" χρωματικά σύνολο.   

Σε  συγκεκριμένα διακοσμητικά στυλ όπως το Εthnic ή το Boho, που βασίζονται στην πολυχρωμία και την χρήση διαφορετικών μοτίβων, η ανάμειξη διαφορετικών εμπριμέ υφασμάτων είναι ...επιβεβλημένη αρκεί στοιχειωδώς οι αποχρώσεις να ταιριάζουν μεταξύ τους. Μια αλάνθαστη ...συνταγή για διακοσμήσεις αυτού του στυλ που περιλαμβάνουν πολλά εμπριμέ κομμάτια είναι η χρήση επαναλαμβανόμενων-ίδιων σχεδίων πχ ριγέ, γεωμετρικά κλπ. σε διαφορετικές αποχρώσεις. 

Τέλος, τα ασπρόμαυρα μοτίβα τόσο σε μικρής όσο και σε μεγαλύτερης επιφάνειας υφασμάτινα στοιχεία είναι γενικά ταιριαστά με όποιο άλλο άλλο σχέδιο-απόχρωση και ειδικά με neutral και όλες τις ζεστές αποχρώσεις. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ