2022-02-18 11:31:10
Φωτογραφία για Ιδέες - Τρόποι Διακόσμησης με Ταπετσαρίες Τοίχου
Oι ταπετσαρίες τοίχου στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ένα στοιχείο που πραγματικά μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη ενός δωματίου, πολύ πιο εντυπωσιακά απ΄όσο το βάψιμο των τοίχων του. 

Αντίθετα δε με την επικρατούσα άποψη, πριν μερικές δεκαετίες, ότι ταιριάζουν περισσότερο σε χώρους διακοσμημένους σε κλασσικό "αυστηρό" ύφος,  η σύγχρονη αγορά διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε κάθε διακοσμητικό στυλ. Έτσι με βασικό στοιχείο μια ταπετσαρία τοίχου μπορείτε να διακοσμήσετε τους χώρους σας σε εξαιρετικά μοντέρνο ύφος, να υποστηρίξετε πολύ πετυχημένα ethnic-boho διακοσμήσεις κλπ. 

Το τελικό διακοσμητικό αποτέλεσμα που δημιουργεί σε έναν χώρο η χρήση ταπετσαρίας, εκτός φυσικά από το σχέδιο-μοτίβο που θα επιλέξετε, εξαρτάται και από το αν θα την χρησιμοποιήσετε στο σύνολο της επιφάνειας των τοίχων ή σε κάποιους μόνο από αυτούς, ενώ χρήση ταπετσαρίας μπορεί να γίνει και επιλεκτικά στο επάνω ή το κάτω μέρος ενός τοίχου και σε συνδυασμό με το βάψιμό του σε ταιριαστές αποχρώσεις να αλλάξει ριζικά την εικόνα του.


Οι ταπετσαρίες τοίχου διατίθενται σε ρολά διαφόρων διαστάσεων και, εκτός αν είναι αυτοκόλλητες, τοποθετούνται με την χρήση ειδικής κόλλας σε σκόνη που αναμειγνύεται με νερό και απλώνεται στον τοίχο με ρολό ή πινέλο. 

Μια ιδιαίτερα συχνή "παρανόηση" είναι ότι θεωρούμε πως το συνολικό διακοσμητικό αποτέλεσμα στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί ταπετσαρία θα είναι απαραίτητα "έντονο", κάτι που όμως δεν ισχύει αφού μπορείτε αν το προτιμάτε να επιλέξετε αποχρώσεις - σχέδια ιδιαίτερα "διακριτικά". 

Οι ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχέδια και βασική απόχρωση το άσπρο ή το γκρι, είναι από τις ταιριαστές επιλογές για κάθε χώρο και διακοσμητικό στυλ.  

Με ταπετσαρίες σε γεωμετρικά σχέδια μπορείτε βεβαίως να δημιουργήσετε στην επιφάνεια ενός τοίχου και πιο έντονους - σκούρους χρωματικούς συνδυασμούς επιλέγοντας αντίστοιχα έντονες αποχρώσεις ή σχέδια σε όχι λευκό - ανοιχτόχρωμο φόντο. 

Οι ταπετσαρίες με ριγέ μοτίβα είναι επίσης από τις πιο "εύκολες" λύσεις κατάλληλες για κάθε χώρο και ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν οι ρίγες και τις αποχρώσεις τους, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα έντονο ή πιο διακριτικό αποτέλεσμα σε μοντέρνο ή περισσότερο κλασσικό ύφος. 

Σημεία των τοίχων που βρίσκονται τοποθετημένα ανοιχτά έπιπλα (χωρίς πλάτη), ράφια κλπ.  είναι ιδανικά για να επενδυθούν με ταπετσαρία, το τελικό διακοσμητικό σύνολο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. 

Με αυτοκόλλητη ταπετσαρία μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ανανεώσετε την όψη παλιών-φθαρμένων ξύλινων επίπλων, όπως και να επενδύσετε το εσωτερικό μέρος σε ντουλάπες-ντουλάπια.

Η είσοδος του σπιτιού ή σημεία που έχετε τοποθετήσει κρεμάστρες τοίχου, μικρά βοηθητικά έπιπλα κλπ επίσης θα διακοσμηθούν και θα "οριοθετηθούν" εξαιρετικά με την χρήση ταπετσαρίας. 

Σε στενούς διαδρόμους - χωλ, χρησιμοποιείστε ταπετσαρία στο επάνω ή το κάτω μέρος των τοίχων για να σπάσετε την "μονοτονία" της εμφάνισης τους ή για να προσθέσετε βάθος και προοπτική στον χώρο. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι ταπετσαρίες σε σχέδια απομίμησης ξύλου, πέτρας, με υφή υφάσματος κλπ. που θα βρείτε στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων-αποχρώσεων.

Και αυτού του στυλ οι ταπετσαρίες θα δώσουν πολύ ιδιαίτερη και καλαίσθητη εμφάνιση στα σημεία που θα τις χρησιμοποιήσετε αν τις τοποθετήσετε όχι σε ολόκληρο το ύψος των τοίχων αλλά σε ένα μόνο τμήμα τους. 

Ο χώρος που έχετε τοποθετήσει το γραφείο σας θα "οριοθετηθεί" και ταυτόχρονα θα διακοσμηθεί πολύ ιδιαίτερα αν απλώς επενδύσετε το συγκεκριμένο σημείο στον τοίχο με μια ταιριαστή στο σύνολο του χώρου ταπετσαρία τοίχου. 

Η χρήση ταπετσαρίας τοίχου στην κουζίνα είναι μια ιδιαίτερα μοντέρνα πρόταση. Χρησιμοποιείστε ταπετσαρία επιλεκτικά σε κάποια σημεία και σε σχέδια ταιριαστά με την συνολική διακόσμηση της κουζίνας σας. Για την συγκεκριμένη χρήση θα βρείτε στην αγορά και ταπετσαρίες πλενόμενες ώστε να είναι και απόλυτα λειτουργικές. 

Τα φλοράλ μοτίβα σε ταπετσαρίες τοίχου είναι ίσως τα πιο ...παρεξηγημένα, ταυτισμένα συχνά με αποκλειστικά κλασσικές διακοσμήσεις, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να συμβάλλουν στην εντυπωσιακή διαμόρφωση-διακόσμηση χώρων σε απόλυτα μοντέρνο στυλ, ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε και είναι κατάλληλα για κάθε χώρο από το καθιστικό και την τραπεζαρία έως κρεβατοκάμαρες, βοηθητικούς χώρους κλπ. 

Σκάλες εσωτερικού χώρου επίσης μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη αν επενδύσετε με ταπετσαρία  τα τμήματα του τοίχου ανάμεσα στα σκαλοπάτια.

Για την συγκεκριμένη χρήση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τυχόν προσφορές που θα βρείτε στην αγορά σε μικρά κομμάτια-ρετάλια ταπετσαρίας διαφόρων σχεδίων. 

Τα παιδικά δωμάτια είναι επίσης ένας χώρος στον οποίο μπορείτε να δώσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση χρησιμοποιώντας είτε ταπετσαρίες σε έντονες αποχρώσεις είτε αυτές με παιδικά-νεανικά σχέδια που θα βρείτε σε καταστήματα και eshops με ταπετσαρίες σε μεγάλη ποικιλία. 

Τέλος, η χρήση ταπετσαρίας σε ethnic - boho μοτίβα είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να "υποστηρίξετε" διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων στα αντίστοιχα στυλ και συνδυάζοντας το σχέδιο της ταπετσαρίας με ανάλογου ύφους-αποχρώσεις υφασμάτινα στοιχεία και διακοσμητικά αντικείμενα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ