2022-02-25 08:33:01
Φωτογραφία για Gov.gr: 60% αυξήθηκαν μέσα στο 2021 οι φορείς του Δημοσίου που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες

 



Κατά 60% αυξήθηκαν μέσα στο 2021 οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς Taxisnet. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους 91 φορείς απέκτησαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παρέχουν σε πολίτες και επιχειρήσεις πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας ως «κλειδί» τους κωδικούς Taxisnet. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των φορέων (Υπουργεία, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κοκ) που ταυτοποιούν τους πολίτες μέσω του Taxisnet ανέρχεται πλέον σε 243, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ανερχόταν σε 152.

 

Τα διαπιστευτήρια Taxisnet χρησιμοποιούνται με ενιαίο και απλό τρόπο σε ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών από πληθώρα φορέων του Δημοσίου

. Με τον τρόπο αυτό, πολίτες και επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την ανάγκη φυσικής παρουσίας στις διαδικασίες των φορέων, περιορίζοντας χρονοβόρες μετακινήσεις, αναμονή και άσκοπη ταλαιπωρία για τη λήψη υπηρεσιών (π.χ. έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων, κλπ).



Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute



Η χρήση των κωδικών Taxisnet για την πρόσβαση των πολιτών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες συνιστά κεντρική στρατηγική του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ως εκ τούτου, αποτελεί διαρκή επιδίωξη η επέκταση της σχετικής δυνατότητας σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Διευκολύνεται, έτσι, σημαντικά η καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 



Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των φορέων που επιτρέπουν την πρόσβαση με κωδικούς Taxisnet γίνεται πάντα με την τήρηση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας και αποτελεί επακόλουθο των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που σχεδιάζονται, υλοποιούνται και προστίθενται στο gov.gr. Κάθε προσθήκη νέου φορέα υλοποιείται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και με την προβλεπόμενη έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.



Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Ο σχεδιασμός μας έχει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο. Με αυτή τη φιλοσοφία σχεδιάστηκαν και οι υπηρεσίες του gov.gr, ώστε να είναι εύκολες και λειτουργικές για όλους τους πολίτες και οι κωδικοί του Taxisnet αποτελούν για εμάς ένα πολύ σημαντικό “κλειδί”. Η μεγάλη αύξηση των φορέων που χρησιμοποιούν τους κωδικούς Taxisnet ως διαπιστευτήρια επέδρασε καθοριστικά στην εκθετική αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών. Προσθέτοντας καθημερινά νέους φορείς και δημιουργώντας διαρκώς νέες υπηρεσίες, επιτρέπουμε στο κράτος να λειτουργεί ως ένα, και οι πολίτες να κερδίζουν χρόνο, να κερδίζουν ζωή».



Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η ραγδαία αύξηση της χρήσης ψηφιακών υπηρεσιών από πολίτες και επιχειρήσεις όσο και από 243 πλέον φορείς της δημόσιας διοίκησης, μέσω της χρήσης του ευρύτατα διαδεδομένου μηχανισμού πρόσβαση του Taxisnet, καταδεικνύει την βελτίωση που έχει επιτευχθεί στην καθημερινή μας εξυπηρέτηση, αλλά και της σημασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας».



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ