2022-02-26 21:53:46
Φωτογραφία για Νεκροί τέσσερις Έλληνες ομογενείς στο Μπουγάς
Τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο Μπουγάς. 

Έτσι ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται σε έξι Δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν, στο χωριό Σαρτανά κοντά στη Μαριούπολη

Την είδηση επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ