2022-03-23 16:20:07
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε η τεράστια σφαίρα του Λονδίνου στο μέγεθος του Μπιγκ Μπεν παρά τους φόβους ότι θα μπορούσε να «τυφλώσει τους μηχανοδηγούς»
Εγκρίθηκε μια τεράστια σφαίρα καλυμμένη με φώτα LED, παρά τους φόβους ότι θα μπορούσε να κρατήσει τους κατοίκους σε εγρήγορση και να τυφλώσει τους διερχόμενους οδηγούς τρένων. Το Madison Square Garden Sphere στο Στράτφορντ θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους μουσικής και εκδηλώσεων στο Λονδίνο. Ο τεράστιος θόλος θα έχει ύψος 96 μέτρα - όσο το Μπιγκ Μπεν - και 120 μέτρα πλάτος.

Σχεδόν ολόκληρη η επιφάνεια θα καλυφθεί με φώτα LED που θα δείχνουν οπτικές οθόνες και διαφημίσεις, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη στον κόσμο. Πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι η Σφαίρα θα είναι πολύ φωτεινή και θα τους κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα. Περισσότεροι από 1.000 αντιτάχθηκαν στα σχέδια και πάνω από 2.000 υπέγραψαν μια αναφορά εναντίον του.

Ανησυχίες είχαν επίσης εκφράσει στο παρελθόν οι Transport for London (TfL), Crossrail και Network Rail. Είπαν ότι υπήρχαν ανησυχίες για διακοπή των μεταφορών γύρω από το Στράτφορντ με χιλιάδες ανθρώπους να πηγαίνουν στο Sphere σε τακτική βάση για συναυλίες και εκδηλώσεις. Το Crossrail και το Network Rail πρόσθεσαν ότι τα έντονα φώτα από το Sphere θα μπορούσαν ενδεχομένως να τυφλώσουν τους διερχόμενους οδηγούς τρένων.


Ο θόλος θα είναι η μεγαλύτερη οθόνη LED στον κόσμο μόλις κατασκευαστεί (Εικόνα: MSG)

Η Network Rail απέσυρε έκτοτε τις αντιρρήσεις της. Η London Legacy Development Corporation (LLDC) ενέκρινε τα σχέδια για τον τεράστιο χώρο παρά τις αντιρρήσεις στις 22 Μαρτίου. Σε μια έκθεση που συνιστούσε την έγκριση του Sphere, οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της LLDC είπαν ότι ενώ τα σχέδια ήταν πολύ αμφιλεγόμενα, θα ήταν ένας εξαιρετικός τουρίστας αξιοθέατο.

Είπαν ότι το Madison Square Garden Sphere «θα προσφέρει ένα ελκυστικό οπτικό σκηνικό για τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται, απολαμβάνουν ψυχαγωγικό χρόνο, επισκέπτονται και ταξιδεύουν στο κέντρο της μητροπολιτικής πόλης». Μια αναφορά κατά των σχεδίων με περισσότερες από 2.100 υπογραφές ανέφερε ότι ο τεράστιος θόλος θα ήταν ενοχλητικός για τους κατοίκους.

mylondon.news

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ