2022-04-08 16:31:10
Φωτογραφία για Απάνθρωπο και τραγικό: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε ρωσική επίθεση με ρουκέτες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας
Τα σώματα καλύπτονται με πλαστικά φύλλα μετά από επίθεση με ρουκέτα στις 8 Απριλίου σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk στις 8 Απριλίου.

Τριάντα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση ρωσικών πυραύλων σε σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία, σε αυτό που ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy χαρακτήρισε εσκεμμένη επίθεση σε αμάχους.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας είπε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον σταθμό στο Kramatorsk, ο οποίος χρησιμοποιείται για την εκκένωση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Kramatorsk», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι.

«Χωρίς τη δύναμη και το θάρρος να σταθούν απέναντί ​​μας στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Ζελένσκι σε δήλωση. "Αυτό είναι ένα κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθεί, δεν θα σταματήσει ποτέ".

Ο Ζελένσκι είπε αργότερα σε μια βιντεοφωνία στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας ότι κανένας ουκρανικός στρατός δεν βρισκόταν στον σταθμό τη στιγμή της επίθεσης.

Βίντεο και εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται να δείχνουν δεκάδες νεκρούς πολίτες δίπλα σε σακίδια και βαλίτσες που κουβαλούσαν μαζί τους.



Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για 30 νεκρούς, αλλά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε αργότερα σε 39 -- μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά -- και επιβεβαιώθηκε από Ουκρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Pavlo Kyrylenko, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντόνετσκ.

"Οι Ρώσοι προσπαθούν σκόπιμα να διακόψουν την εκκένωση αμάχων", είπε . «Για αυτούς, οι ζωές των ανθρώπων είναι απλώς ένα διαπραγματευτικό χαρτί και ένα εργαλείο για την επίτευξη του κυνικού τους στόχου».

Ο δήμαρχος του Kramatorsk Oleksandr Honcharenko είπε ότι περίπου 4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στον σταθμό τη στιγμή της επίθεσης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι ευθύνεται.

Τα υπολείμματα ενός μεγάλου πυραύλου με τις λέξεις "για τα παιδιά μας" στα ρωσικά βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο κεντρικό κτίριο.



Η ουκρανική αστυνομία επιθεωρεί τα υπολείμματα ενός μεγάλου πυραύλου με τη φράση "για τα παιδιά μας" στα ρωσικά, δίπλα στο κεντρικό κτίριο ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Kramatorsk στις 8 Απριλίου.

"Ψάχνω για τον άντρα μου. Ήταν εδώ. Δεν μπορώ να τον φτάσω", είπε μια γυναίκα στο Γαλλικό Πρακτορείο, κλαίγοντας και κρατώντας το τηλέφωνό της στο αυτί της.

Μια άλλη γυναίκα σε κατάσταση σοκ είπε: «Ήμουν στο σταθμό. Άκουσα σαν διπλή έκρηξη. Έτρεξα στον τοίχο για προστασία.

«Τότε είδα ανθρώπους αιμόφυρτους να μπαίνουν στο σταθμό και πτώματα παντού στο έδαφος».

rferl.org, με ρεπορτάζ του AFP και του Reuterssidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ