2022-04-08 21:47:25
Φωτογραφία για Η Κίνα προσαρμόζει τις σιδηροδρομικές λειτουργίες, ενισχύει τις εμπορευματικές μεταφορές Κίνας-Ευρώπης παρά την κρίση στην Ουκρανία
Ο εθνικός σιδηρόδρομος της Κίνας ανακοίνωσε τη μετάβαση σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο από την Παρασκευή, με έμφαση στην ενίσχυση των διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων και άνθρακα για να εξυπηρετήσει το υψηλό επίπεδο ανοίγματος και να προωθήσει την ομαλή λειτουργία της εθνικής οικονομίας.

Το νέο σχέδιο θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή, δήλωσε ο China State Railway Group. Θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία πολλών σιδηροδρομικών γραμμών, θα προσθέσει διεθνή εμπορευματικά τρένα για να αυξήσει τη χωρητικότητα μεταφοράς άνθρακα, ανέφερε ο όμιλος.

Ένας αριθμός εμπορευματικών τρένων θα προστεθεί στην εμπορευματική υπηρεσία Κίνας-Ευρώπης για τη διευκόλυνση της μεταφορικής ικανότητας.

Το σιδηροδρομικό γραφείο του Chengdu θα προσθέσει τρεις γραμμές εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης από το σιδηροδρομικό σταθμό Xinglongchang στον δήμο Chongqing της Νοτιοδυτικής Κίνας, τον σιδηροδρομικό σταθμό Guiyangnan στην επαρχία Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας και τον σιδηροδρομικό σταθμό Chengdubei στο Chengdu της νοτιοδυτικής Κίνας, η οποία συνδέει την επαρχία Sichuan στη βορειοδυτική επαρχία Alankou. Αυτόνομη Περιφέρεια Σιντζιάνγκ Ουιγούρ της Κίνας.


Η προσαρμογή είναι σύμφωνη με την αυξανόμενη ζήτηση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας, έμαθαν οι Global Times από τους εμπόρους.

Το πρώτο τρίμηνο, τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης πραγματοποίησαν 3.630 ταξίδια και έστειλαν 350.000 ισοδύναμες μονάδες 20 ποδιών (TEU), αυξημένα κατά 7 τοις εκατό και 9 τοις εκατό, αντίστοιχα, από έτος σε έτος.

Ο Tommy Tan, πρόεδρος της Shanghai EPU Supply Chain Management, ενός αντιπροσώπου των εμπορευματικών τρένων Κίνας-ΕΕ, απέδωσε την ανάπτυξη στην αυξανόμενη ζήτηση από παραγγελίες από την Ευρώπη. Οι κύριες κατηγορίες αγαθών περιλαμβάνουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρονικά προϊόντα και προϊόντα που διακινούνται σε πλατφόρμες διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Η νέα γραμμή εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης που προστέθηκε αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους πελάτες για να παραδώσουν τα αγαθά τους με ευρύτερη σιδηροδρομική κάλυψη σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Ταν.

Παρά την κλιμακούμενη κρίση στην Ευρώπη και την αναζωπύρωση του COVID-19 τον Μάρτιο, ο αντίκτυπος στην υπηρεσία εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης είναι περιορισμένος.

Ο Ταν σημείωσε ότι οι εντάσεις στην Ουκρανία καθώς και η πανδημία έχουν επιφορτίσει τις εταιρείες που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο εμπορευμάτων να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παρατεταμένων διαδικασιών διαχείρισης φορτίου για μέτρα πρόληψης του COVID-19.

«Ωστόσο, οι λειτουργίες της υπηρεσίας εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης ήταν σχετικά ομαλή και η ζήτηση για χώρο ικανοποιήθηκε», πρόσθεσε ο Ταν.

Αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2022 δείχνει τη θέα μιας βάσης συντήρησης του σταθμού εξυπηρέτησης τρένων Lanzhou West στο Lanzhou, στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας. 

globaltimes.cn

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ