2022-04-14 23:34:09
Φωτογραφία για ΔΝΤ: «Τα εισοδήματα του κόσμου μειώνονται» - «Χαμηλώνει» τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη
O πληθωρισμός αποτελεί ξεκάθαρο κίνδυνο για πολλές χώρες στον κόσμο και αποτελεί πολύ μεγάλο εμπόδιο για την παγκόσμια ανάκαμψη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε ομιλία της εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα περαιτέρω αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 από το 4,4% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, πρόσθεσε η επικεφαλής του Ταμείου: «Ο πόλεμος και οι κυρώσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν. Νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν να εμφανισθούν. Οι σοδειές θα μπορούσαν να μειωθούν».

Το οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος είναι το πιο πολύπλοκο που έχουμε ζήσει και απαιτεί τρομερά δύσκολες επιλογές, τόνισε.

«Πώς μπορούν οι υπεύθυνοι για την πολιτική να ελέγξουν τον πληθωρισμό και το αυξανόμενο χρέος, διατηρώντας παράλληλα κρίσιμης σημασίας δαπάνες και διαμορφώνοντας τις βάσεις για μία διαρκή ανάπτυξη;» αναρωτήθηκε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ