2022-05-01 23:56:39
Φωτογραφία για Μπάφετ: Για όλα τα Bitcoin του κόσμου δεν θα έδινα ούτε ...25 δολάρια
Το Bitcoin κερδίζει σταθερά αποδοχή από τον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό και επενδυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Γουόρεν Μπάφετ εμμένει στη σκεπτικιστική του θέση για το bitcoin.

Οπως μεταδίδει το CNBC, στην Ετήσια Συνέλευση Μετόχων της Berkshire Hathaway το Σάββατο είπε ότι δεν είναι παραγωγικό περιουσιακό στοιχείο και δεν παράγει τίποτα απτό. Παρά τη μετατόπιση της κοινής αντίληψης για το κρυπτονόμισμα, ο ίδιος δεν θα το αγόραζε.

«Δεν ξέρω αν θα ανέβει ή θα υποχωρήσει τον επόμενο χρόνο, σε πέντε ή 10 χρόνια. Αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι αρκετά σίγουρος είναι ότι δεν παράγει τίποτα», είπε ο Μπάφετ. «Έχει μια μαγεία αυτό και οι άνθρωποι έχουν συνδέσει τη μαγεία με πολλά πράγματα».

Ακόμη και οι λάτρεις του Βitcoin τείνουν να θεωρούν το κρυπτονόμισμα ως ένα παθητικό περιουσιακό στοιχείο που αγοράζουν και διατηρούν οι επενδυτές και ελπίζουν να δουν αύξηση της τιμής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος ο Buffet σχολίασε ότι όσοι έχουν επενδύσει σε Bitcoin, θα το έχουν στην κατοχή τους για πολύ καιρό.


Ο Μπάφετ εξήγησε γιατί δεν βλέπει αξία στο Βitcoin, συγκρίνοντάς το με πράγματα που παράγουν άλλους τύπους αξίας.

«Αν μου λέγατε… για τόκο 1% σε όλες τις γεωργικές εκτάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πληρώστε την ομάδα μας 25 δισεκατομμύρια δολάρια, θα σας έγραφα μια επιταγή σήμερα το απόγευμα», είπε ο Μπάφετ. «Για 25 δισεκατομμύρια δολάρια θα κατείχα πλέον το 1% της γεωργικής γης. [Εάν] μου προσφέρατε το 1% όλων των πολυκατοικιών στη χώρα και θέλατε άλλα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, θα σας έγραφα μια επιταγή, είναι πολύ απλό. Τώρα αν μου έλεγες ότι κατέχεις όλα τα Bitcoin στον κόσμο και μου τα πρόσφερες για 25 δολάρια, δεν θα το έπαιρνα, γιατί τι θα τα έκανα; Θα έπρεπε να σου τα πουλήσω πίσω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν κάνει τίποτα. Τα διαμερίσματα θα παράγουν ενοίκιο και οι φάρμες θα παράγουν τρόφιμα».

Ο Μπάφετ πρόσθεσε, κρατώντας ένα χαρτονόμισμα 20 δολαρίων: «Για να έχουν αξία τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να παράγουν κάτι σε κάποιον. Και υπάρχει μόνο ένα νόμισμα που είναι αποδεκτό. Μπορείς να επινοήσεις ένα σωρό πράγματα, μπορούμε να φτιάξουμε νομίσματα Berkshire… αλλά τελικά, αυτά είναι χρήματα. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ… να αφήσει το νόμισμα της Berkshire να αντικαταστήσει τα δικά της χρήματα».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ