2022-05-11 23:34:24
Φωτογραφία για Άλωσε το Καραϊσκάκη και αγκάλιασε την Ευρώπη



Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη με 2-1 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έμεινε μάλλον στις νίκες του απέναντι σε Άρη, ΠΑΟΚ, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι με αυτή τη νίκη βρίσκονται στο -2 και από την 2η θέση, όπου είναι ο ΠΑΟΚ, ενώ γενικά έκαναν μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.  Παράλληλα για το τριφύλλι ήταν πρώτη νίκη στο Καραϊσκάκη, μετά το 2014 και το τότε 3-0. 

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Παλάσιος (10′), Σένκεφελντ (54′), ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Τικίνιο (71′). Επίσης η ομάδα του Γιοβάνοβιτς φέτος έμεινε αήττητη και στα 4 ματς με τους ερυθρόλευκους, έχοντας 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 10ο λεπτό όταν και άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Παλάσιος. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πιέσει από εκείνο το σημείο. Στο 18’ ένα σουτ του Λόπες μπλοκαρίστηκε όπως και ένα σουτ του Καμαρά λίγο αργότερα
. Στο 23ο λεπτό ο Καρλίτος μπήκε αντί του Ιωαννίδη που τραυματίστηκε. Από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή απείλησε κυρίως με τον Λόπες αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Ροντρίγκες και τον Ελ Αραμπί. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός βγήκε γκολ νωρίς. Στο 54’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2 με τον Σένκενφελντ από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ. Στη συνέχεια το ματς διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά λόγω καπνογόνων. Στο 71’ οι Πειραιώτες μείωσαν με τον Τικίνιο δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ντέρμπι. Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι πίεσαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Το ματς άνοιξε με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να κρατήσει μπάλα έχοντας έναν παθητικό ρόλο. Στο 90ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος σούταρε αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του ματς.

athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ