2022-05-18 06:56:25
Φωτογραφία για 30+ Ξεχωριστές και εύκολες ιδέες για βάψιμο - ζωγραφική σε γλάστρες

Ακόμη και αν δεν διαθέτετε ιδιαίτερη δεξιότητα στην ζωγραφική μπορείτε να δώσετε πολύ ιδιαίτερη όψη σε κάθε τύπυ γλάστρα, δημιουργώντας στην επιφάνειά της απλά σχέδια και ένα αποτέλεσμα που κινείτε μεταξύ ζωγραφικής και βαψίματος.  

Οι έντονες διχρωμίες για την κεντρική επιφάνεια της γλάστρας ή και για το πιάτο της είναι η πιο απλή επιλογή. 

Χρησιμοποιείστε ακρυλικά χρώματα για να βάψετε πήλινες γλάστρες σε ζωηρές αποχρώσεις και τοποθετείστε όλες τις βαμμένες γλάστρες σας στο ίδιο σημείο, για ένα εντονότερο χρωματικά αποτέλεσμα στον κήπο ή το μπαλκόνι. 

Η αυτοκόλλητη προστατευτική ταινία βαψίματος είναι ένα πολύτιμο ...εργαλείο για να βάψετε γλάστρες με γεωμετρικά σχέδια σε διάφορες αποχρώσεις και παραλλαγές. 

Ανάλογα με το μέγεθος των σχημάτων, τις αποχρώσεις όπως και το αν πριν την δημιουργία των γεωμετρικών σχεδίων η γλάστρα θα βαφτεί συνολικά σε μια απόχρωση ή θα παραμείνει στην φυσική της όψη το αποτέλεσμα διαφοροποιείται εντελώς. 


Τα stencils είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε την ...ψευδαίσθηση ζωγραφικής πάνω σε κάθε είδους δοχείο φύτευσης. 

Τα αφηρημένης αισθητικής γεωμετρικά σχέδια είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσετε πολύ ιδιαίτερη όψη σε πήλινες γλάστρες. 

Σχεδιάστε αρχικά με μολύβι το σχέδιο πάνω στην επιφάνεια της γλάστρας και στην συνέχεια ...γεμίστε με χρώμα, αφού πριν βάψετε ολόκληρη την γλάστρα σε μια ταιριαστή με απόχρωση. 

Μαύρος ή λευκός ανεξίτηλος μαρκαδόρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε γλάστρες με γεωμετρικά - αφηρημένα σχέδια για να τονιστούν κάποια λεπτομέρειες ή και να οριοθετηθούν χρωματιστά σχήματα πάνω στην επιφάνεια της γλάστρας. 

Ο συνδυασμός λευκού - μαύρου σε πολύ απλά γεωμετρικά ή γραμμικά σχέδια είναι ένας ακόμη τρόπος για να δώσετε σε πήλινες γλάστρες πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα αισθητική. 

Με πάστες διαμόρφωσης για κατασκευές ή υλικά που παράγουν παραμφερές αποτέλεσμα όπως πχ ακρυλικό έτοιμο στόκο, έτοιμο πηλό ή γύψο προσθέστε ανάγλυφα στοιχεία στην επιφάνεια της γλάστρας. 

Η έντονη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στην βασική απόχρωση στην οποία αρχικά θα βάψετε ολόκληρη την γλάστρα και τα πρόσθετα σχέδια, είναι ο τρόπος για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα ακόμη και με την χρήση πολύ μικρών και απλών σχεδίων.  

Λεπτομέρειες ή κάποια γεωμετρικά σχέδια με μεταλλικό χρυσαφί χρώμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αισθητική και είναι κατάλληλα ειδικά για γλάστρες σε εσωτερικούς  χώρους. 

Αντίθετα με τις πήλινες γλάστρες στα κάθε τύπου μεταλλικά δοχεία φύτευσης όπως τενεκέδες, κονσερβοκούτια κλπ τα γεωμετρικά σχέδια - σχήματα δεν έχουν τόσο καλαίσθητο αποτέλεσμα όσο η κανονική ζωγραφική. 

Ο πιο απλός τρόπος για να δώσετε εντυπωσιακή εμφάνιση σε μεταλλικά δοχεία φύτευσης είναι η δημιουργία ενός σχεδίου που θα αποτελείτε από επιμέρους μικρά γεωμετρικά σχέδια, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη ικανότητα στην ζωγραφική.

Πχ πόρτες, παράθυρα, σκαλοπάτια κλπ μπορούν να αποτυπωθούν στην επιφάνεια του δοχείου με απλά καμπύλα ή τετραωνισμένα σχέδια και γραμμές, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.  

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ